!!! PILNE !!! Komin - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

!!! PILNE !!! Komin

Liczba wyświetleń: 1063·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
miecho_i Ksawerów k/Łodzi

02 gru 2005, 16:00 !!! PILNE !!! Komin  (#1)  

Potrzebuje schemat rozmieszczenie i srednice otworów pod komin

Gdzie można kupic i jakie śrubunki (fachowa nazwa) oprócz AquaMedic
['] Ewcia

miecho_i
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Ksawerów k/Łodzi

Grzegorz Guzik Kraków

05 gru 2005, 18:33   (#2)  

Wszystko zalezy glownie od mocy pompy. Zobacz sobie na kalkulatory w takim morskim porytalu www.reefcentral.com -tam mozesz wysliczyc srednice przy danej mocy pompy, a takze dlugosc grzebienia. Co do srubunkow.. wiem, ze AM tak, ale nie wiem czy Gamrat nie ma takze srubunkow z tworzywa. Zobacz na dyskusje na forum rafowym np. na www.nano-reef.pl tam chlopy sporo ciekawych rzeczy powiadaja
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Jak zrobić komin typu Bean Animal?

noobscaper w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1612
Niestety mam problem ze znalezieniem informacji (po polsku) na temat złączy PVC do komina. Z jakich złączy robi się komin Bean Animal? external-content.duckduckgo.com.jpg

Komin z dolnym poborem wody do sumpa

astasz w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3817
Witam Stawiam nowy baniaczek z sumpem i opracowałem własny pomysł na komin z dolnym poborem wody, Jak dla mnie jedyną wadą sumpa jest brak możliwości zbierania zanieczyszczeń z dołu zbiornika a poniew...

Jak zrobić komin do sumpa?

noobscaper w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1214
Jak się robi komin do sumpa? Mam na myśli pytania jak np.: jakie elementy PVC są potrzebne? gdzie się je kupuje? jakim bitem się wierci dół akwarium? Oglądałem o tym filmiki na YouTubie, ale wszystko ...

Komin czy otwory w tylnej szybie

Yanosik w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2142
Jak w tytule. Na co powinienem się zdecydować? Akwarium ma wymiary 150x60x70. Jakie są za i przeciw? :?:

Pilne. Tetra tec ex 700 wirnik się zawiesza

Victhe w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1382
Witam. Tak jak w temacie. Posiadam ten filtr i wirnik albo nie idzie albo buczy w miejscu albo chodzi ale dziwnie. Jak go dotykam to ma siłę ale jak wodę wolałem to stanął. Tak wygląda jakbym go na os...

Pilne zapytanie o filtr.

maciejjankowiak w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 523
Witam potrzebuje kupić pilnie filtr do akwarium 180l. w moim starym fluwalu 104 padła obudowa i cieknie z niego woda. Na allegro jest duży wybór ale sam nie wiem o co chodzi.Poczytałem na forum o fil...

Awaria filtra. Jaki filtr kupić?? pilne

kiler773 w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 2840
Witam u kolegi w akwarium 240L padł filtr została sama kaskada i już zaczeły się pojawiać glony. Jaki byłby najlepszy filtr do akwarium 240L nawożonego pełnym EI więc potrzebna jest dobra cyrkulacja b...

Jak ochłodzić akwarium, pilne!!

Narfann w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2119
Mam OGROMNĄ prośbę o radę w ochładzaniu akwarium. Akwarium mam w pokoju, który jest pod dachem i mam tu strasznie dużą temperaturę, a powietrze na zewnątrz też jest nie za zimne więc wietrzenie nie ro...

[PILNE!] Wymiary filtra kubełkowego

Viljar w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 995
Cześć :) Mam możliwość wykonania różnych części na obrabiarce CNC (sterowanej numerycznie) z aluminium lub innego materiału; płacąc jedynie za materiał. Przyszedł mi więc do głowy pomysł zrobienia f...

Zmiana średnicy węży. Pytanie raczej do fizyka. :) Pilne..!

Gość w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 1981
Wkurzył mnie mój Eheim 2224, więc postanowiłem wymienić go na JBL e1500. Wypożyczyłem go od znajomego zoologa, aby popatrzeć co i jak. No i czy wejdzie w szafkę. Wejdzie. :) Jednak producent przewi...

Statystyki

Ten temat przegląda 228 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 228 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.