Dyfuzor+filtr 100% sprawnosci
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam.
Mialem pare szpejow i zrobilem sobie cos takiego,dyfuzor rozpuszcza 100% CO2 jest cichy i nadodatek jeszcze jest dodatkowy filtr biologiczny.
Mialem dotej pory dyfuzor z lipy,ale to jest bardziej skuteczne
Jezeli kogos to zainteresuje to podam szczegoly.
-
Jacek Michalski
●
Mnie interesuje.
Jak długo to pracuje, i czy sie "zapowietrza"?
Szymon Giermek tmp. Pencoed,Bridgend
-

sgiermek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków
Pracuje juz miesiac,i bez problemow.
Do srodka dalem rurke do dna i nie ma prawa sie zapowietrzac.
jak cos to moge wyslac ci bardziej szczegolowe fotki jak to zrobic,a pozatym jestes z Krakowa to mozesz podjechac to zobaczysz w realu
pozdrawiam
-
Jacek Michalski
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ile bąbli na sek.rozpuszczasz w tym dyfuzorze?
-
taochi
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków-Złocień
nie licze,ale leci sporo posiadam lajona i nie mam potrzeby liczyc.
-
Jacek Michalski
●
Mniej więcej.Jest to 1-2 bable czy raczej 5 a może 10.Chodzi mi o rzeczywistą skutecznosc tego dyfuzora.Ja mam tez DIY ale w akwarium o duzo mniejszych gabarytach i chciałem porównac .
-
taochi
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków-Złocień
ile sobie ustawisz tyle bedziesz mial,skutecznosc jest 100% mialem kostke ale strasznie szlo duzo CO2 w powietrze,zamontuj kroplowke i ustawiaj,ja jestem zadowolony a ty mozesz miec inne zdanie.
Pozdrawiam Jacek GG 6848736
-
Jacek Michalski
●
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Nowość z wbudowanym licznikiem bąbelków.
Witam.
Mam w planie taki mikser i filtr w jednym.
Zastanawiam się czy ktoś robił coś takiego. Jakie macie panowie i panie zdanie.
Filtr oczywiscie wewnetrzny.
Podejrzewam że jest to dyfuzor, tylko za bardzo nie wiem gdzie dokładnie się to montuje (wewnątrz akwarium czy poza) i po co jest to sitko... ma wejście na mały wężyk, 2 wejścia/wyjścia na węże 12/16....
Dzień dobry, mam szkalny dyfuzor z białym spiekiem, i czy w środku dyfuzora musi być woda? Moczę ten dyfuzor 2 dni a do środka nie dostała się ani kropelka.
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Używam u siebie w akwarium dyfuzora CO2, który kupiłem bardzo dawno temu w sklepie RA. Był on produkcji RA i jest całkiem spoko bo daje bardzo ładną mgiełkę z gazu. Niestety ma jedną wadę - strasznie ...
Jestem w trakcie powrotu do akwarystyki po kilku latach przerwy i wyjezdzie z Polski. Chcialbym zapytac jaki jest obecnie najbardziej optymalny sposob dozowania CO2?
Kilka lat temu probowalem pierwsz...
Mój nowy dyfuzor Tropica CO2 Diffuser 3-in-1 moczony przez kilka dni w wodzie, świeżo zainstalowany w akwarium i lecą z niego tylko takie duże bąble. Sprzedali mi jakiś wybrakowany egzemplarz?
|
|