Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Jak to jest z tymi testami? Jakiej marki testy są wiarygodne? Bo ja np. mam test na TWo Sery i Zoolek i są bardzo duże różnice. Sera pokazuje mi twardość 18, a Zoolek 26, 27. I któremu wierzyć? 
-
Baldini
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Sosnowiec
Żadnemu z nich. JBL, Tetra - na te nie narzekałem. Serę miałem, zmiana kolorów jakby chciał a nie mógł.
-

Paweł
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
No tak, tyle tylko, że one sporo kosztują. A sera, to chyba nie jest zła. Szkoda, że nie mam możliwości porównania z innymi testami. 
-
Baldini
●
- Miasto: Sosnowiec
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie tak znowu dużo, jeśli uwzględnić relację ceny do jakości. W um-um'ie są bardzo tanie.
-

Paweł
●
- Miasto: Warszawa
Witam
W UMUMIE bym nie kupował. Strata czasu. Ponad miesiąc temu zamówiłem tam testy na NO3 i PO4. Wysyłałem mejle. Odpowiedzi brak. Po miesiącu od złożenia zamówienia ktoś się odezwał.
-
Kansol
●
- Miasto: Bydgoszcz
Tylko czasem niech nikt z Was nie kupuje w AKWASKLEPie i nie wpłaca z góry kasy.Ja po dwuch miesiącach straciłem nadzieję,że dostanę nawozy lub kasę spowrotem.
-
taochi
●
- Miasto: Kraków-Złocień
Powiązane tematy
Nabyłem miernik TDS i teraz próbuję zrozumieć co on pokazuje i jakie z tego wyciągnąć wnioski .Badam wodę do podmian I wychodzi
RO -0003ppm wynik stały
Woda do podmian mieszanka kran RO - 0106ppm
Wo...
Cześć. Zwracam się z problemem który mnie męczy od tygodnia. A mianowicie podczas napowietrzania akwarium pęcherze powietrza nie rozpuszczają się tylko tworzą „pianę” na tafli wody. Zaznaczę że jestem...
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Cześć
Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab.
Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę wybaczyć jakieś wpadki z mojej strony.
Mam zbiornik 288l (120x40x60), zbiornik zalany 21marca, bakterie na start Stability Seachem, podłoże żwir 2cm+4cm J...
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro
I to jest ok azotu 0.6
A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym
Dodam że posiadam akwa...
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
|
|