bakopa caroliniana zmienia w nocy kolor !? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

bakopa caroliniana zmienia w nocy kolor !?

Liczba wyświetleń: 1558·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Wygląd listy:
Rano około 8 do 9 poziomów liści od góry jest różowawe, niższe liście są zielone, stożek wzrostu jest zielony. Wieczorem wszystkie liście ładnie zielone.
O co tu chodzi?

jab

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

11 lis 2005, 16:55   (#2)  

Też coś takiego zauważyłem.
Gdzieś czytałem że jak światło dochodzi do samego dna to coś takiego może się robić-nie weim że to prawda ale gdzieś na tym forum tak pisało.
Pozdrawiam

Erem

26 lis 2005, 16:34   (#3)  

Górne liście różowieją, wiczorem po ok.12 godz. świecenia zielenieją.
Czy to naturalne?

jab

18 sty 2006, 00:28   (#4)  

Brązowawy kolor Bacopy Caroliniana świadczy o jej dobrej kondycji. U mnie z rana są brązowo-bordowe ale w ciągu dnia rozjaśniają się. Ten typ tak ma :)
Glony są jak psychologia kobiety - jak gęsty i ciemny las. Wielu już w nim zbłądziło śmiałków...

kekon7
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Po4.jpg

Kolor testu JBL na PO4

marlowe w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3559
Już kiedyś o tym nudziłem, ale wrócę. Robię test na po4 (kropelkowy, walizka JBL) Przy 0,2 ppm jest niebieski kolor na teście, mój w buteleczce bardziej niebieski, jadę na 0,4ppm na teście i jest kolo...

Dziwny kolor nawozów.

dawpadix w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2280
Witam nawożę solami i zastanawia mnie czemu nawozy po jakimś czasie robią się o kolorze herbaty np. mgso4 a taki żółtawy np. kno3 lub kh2po4. Używam konserwantów e300 e202.

Niewłaściwy kolor roślin.

Przemdzio w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1679
Witam Wszystkich, Mam problem z moim akwa, otóż walczę generalnie z glonami, zielenice na liściach i na szybach, malutkie niteczki porastające akwa i także rośliny. Ale najbardziej drażni mnie wygląd ...

Bacopa Crenata, bakopa karbowana marnieje

Amorath w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3179
Witam Posadziłem kilka dni temu 20 sadzonek tej roslinki w odstepach 2cm . Pod tymi sadzonami wczesniej włozylem sporo kulek GT. Posiadam swietlowke t5 24W 0.45 W na litr lecz niektóre sztuki gniją lu...

Microbe-Lift zmienia opakowania i nazwy produktów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6132
nitrogen.jpg Zmiany w produktach Microbe-Lift: - produkty Microbe-lift stopniowo bedą zmieniać swoje etykiety na ich nową, uatrakcyjnioną wersję - niektóre produkty Microbe-lift stopniowo zmienią...

Czy zmienia parametry wody?

gierek w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2355
Witam Chce założyć nowe akwarium na Amazonii New + woda z filtra RO + mineralizator żółty v5. Zastanawia mnie jak amazonia new wpłynie na parametry wody z ro + mineralizator. Gdy zmieszam wodę RO +...

KNO3 i różowy kolor?

OlmerPL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1484
Kupiłem niedawno w sklepie chemicznym KNO3, okazało się później w domu, że ma różowy kolor (pojemnik nieprzezroczysty zapieczętowany) i po rozpuszczeniu w wodzie, zabarwia całość roztworu na różowo. W...

Kolor płynu (soli symfonia)

kafelek40 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1267
Witam dziś rozrobiłem nową porcję symfoni , rano zapodałem stałą dawkę i wieczorem wysypało mi nalot zielony na szybie .Teraz pytanie zaciekawiło mnie to i co zobaczyłem że ten nawóz w słoiku również ...

Co zmienia parametry wody?

perszeron w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 883
Witam. Posiadam trzy akwaria. Do każdego z nich leje tylko wodę RO, ale w każdym z tych akwariów są inne parametry. Nie podaje CO2 do żadnego z nich. Akwarium nr 1: podłoże- Shrimp soil+ kwar...

Brązowe liście Bacopa caroliniana, czy to objawy niedoborów?

wujek_bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5763
Bacopa caroliniana strasznie marniała, okazało się, że miałem niedobór potasu. Zacząłem podawać K2SO4 i po kilkunastu dniach przestały się pojawiać dziury w liściach, liście zaczęły rosnąć do prawidło...

Statystyki

Ten temat przegląda 331 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 331 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.