|
|
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam...
Jedna z lamp (halopaki) zachowuje sie dosc dziwnie...swieci ale raz na jakis czas zaczyna mrugac po czym gasnie na kilkadziesiat minut by znow wlaczyc sie i dzialac. Przy tym dosc glosno buczy.
Ktora z czesci nadaje sie do wymiany?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Witam
Tez mi kiedys tak robila i okazalo sie ze zarnik zle siedzial w oprawce (styk nie dotykal jak powinien i wypalal sie powoli) ale moze byc cos innego walniete i jak uklat posiada czujnik termiczny to moze sie przegrzewac (albo czujnik padniety) i sie wtedy wylancza po czym jak uklad ostygnie to znowu sie zapala , ale jak zle siedzi zarnik i uklad posiada czujnik chroniacy przed goracym startem to w momecie gdy zarnik sie odlaczy lapa powinna poprostu zgasnac do ostygniecia i ponownie sie zapali.
Pozdrowka
Tyman
-

Tyman
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Masz racje bo chyba wlasnie tak sie dzieje..lampa startuje, pochodzi troszke, po czym sie wylacza, ostygnie i znow startuje.
Jutro sprawdze czy zarnik jest dobrze umieszczony.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki napisał(a):Masz racje bo chyba wlasnie tak sie dzieje..lampa startuje, pochodzi troszke, po czym sie wylacza, ostygnie i znow startuje.
Jutro sprawdze czy zarnik jest dobrze umieszczony.
...no i trzeba pamietac coby "cycek" na banieczce zarnika byl skierowany pionowo "w gore"
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Jabol a kto ci takich historyjek naopowadał ??
-

DORIAN S.
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: ŁÓDŹ
DORIAN S. napisał(a):Jabol a kto ci takich historyjek naopowadał ??
Może tak jakieś argumenty merytoryczne - hm? Bo jesteś nowy na forum i na słowo raczej Ci nie wierzę. Tak że poproszę argumentację, zamiast atakow personalnych.
-

diki
●
DORIAN S. napisał(a):Jabol a kto ci takich historyjek naopowadał ??
poczytaj archiwum grupy pra oraz popytaj fachowcow w sklepie
-

jabol
●
-
Fajnie by było jakby ktoś wyjaśnił o co chodzi z tym żarnikiem i cyckiem skierowanym w górę. Przyznam że pierwszy raz się z czymś takim spotykam i byłbym wdzięczny za jakieś wyjaśnienie.
-
RedBaron
●
RedBaron napisał(a):Fajnie by było jakby ktoś wyjaśnił o co chodzi z tym żarnikiem i cyckiem skierowanym w górę. Przyznam że pierwszy raz się z czymś takim spotykam i byłbym wdzięczny za jakieś wyjaśnienie.
swego czasu..nie pamietam czy to na p.r.a czy tutaj na holenderskich bardzo czesto mozna bylo spotkac wlasnie takowe stwierdzenia, iz aby zapobiec wadliwej pracy zarnika HQI (czy tak jak niektorzy mowia: jarznika) nalezy go osadzic w oprawie tak jw.
PS
swoja "porade" opieralem na archiwum..ale swoja droga...ciekawe po co ten cypidiusz sie na bance HQI znajduje. w kazdym badz razie jutro jak bede na gieldzie to zapytam jednego goscia od oswietlenia 'co i jak"
-

jabol
●
-
Jabol napisał(a):swoja "porade" opieralem na archiwum..ale swoja droga...ciekawe po co ten cypidiusz sie na bance HQI znajduje. w kazdym badz razie jutro jak bede na gieldzie to zapytam jednego goscia od oswietlenia 'co i jak"
hehehehe..znalazlem..:
http://glinki.com/?l=d24igj
ale ..o ile mnie pamiec nie myli..bylo wiecej info na ten temat (ja zgoglowalem tylko szukajc na pra: "HQI cycek"
-

jabol
●
-
Powiązane tematy
Witajcie,
dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje.
Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie...
Co mogę zrobić by np. manua...
Hej
Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
Hej
W tym filmie prezentujemy zupełnie nową lampę Twinstar S serii 5. Twinstar w końcu wprowadził na rynek inteligentną lampę LED sterowaną aplikacją! ?si=zHqoT_U-z4-Z-73a
Hej
Test Zenona. ?si=_yTP2L1_x7mJLl9M
Cześć, parę dni temu założyłem akwarium nowe 50x30x30. Lampę kupiłem jak w tytule sinkor led II 45cm i nie jest ona górnolotna ale już jest i mam mały problem ponieważ zasilacz piszczy delikatnie jak ...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...
Poszukuje lampy 120cm z funkcja wifi do sterowania światłem plus dodatkowo żeby miała tryb włączenia nocnego-niebieskiego światła, nie bedzie to lampa główna nad zbiornikiem ale dodatkowa (wysoko pod ...
|
|