375 Roślinne - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

375 Roślinne

Liczba wyświetleń: 2141·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

05 lis 2005, 20:43 375 Roślinne  (#1)  

Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i zdecydowałam się pokazać swój zbiorniczek, chociaz pewnie niektórzy już go widzieli. Akwarium ma 3 miesiące, wymiary 150x50x50. Osprzęt:
filtracja - JBL CP 500, Eheim Profesionel II 2026
światło - T5 Philips 2x80W + 2x54W
CO2 - butla 1.5 kg, Lajon 120
Oczywiście bez problemów na początku się nie obeszło, ale dzięki pomocy kilku osób udało mi się to wszystko złożyć do kupy :)
Akwarium zamieszkują:
ok. 20 miedzików obrzeżonych
ok. 20 zwinników Blehera
ok. 15 otosków
ok. 7 p. kakadu
para ramirezek
para p. agassiza
3 kosiarki i zbrojnik L-260
Pozdrawiam i życzę miłego oglądania :)

Ninka

Leszek Lewkowski Białystok

07 lis 2005, 14:25   (#2)  

Gratuluję,bardzo ładne akwarium. :shock:

Leszek Lewkowski
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Białystok

07 lis 2005, 14:59   (#3)  

Przyłączam się do gratulacji. Ładny, przemyślany zbiornik. Jeśli znajdziesz czas to opisz czym nawozisz i w jakich ilościach. Mogłabyś również zamieścić listę roślinek. Na fotce nie wszystko można zidentyfikować.
Jeszcze raz gratuluję.
Pozdrawiam - Paweł Działowski
Aktualnie
Drzewiej bywało

diki
Ranga: Aktywny użytkownik

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

07 lis 2005, 15:29   (#4)  

Bardzo dziekuję za komentarze, zwłaszcza że jest to moje pierwsze akwarium takiej wielkości, z taką ilością roślin i hmm.. jak dla mnie zaawansowanym osprzętem ;) Że przemyslane to fakt, spędziłam kupę czasu na tym forum przed założeniem baniaka no i taki jest efekt. CO2 pracuje od niedawna, najpierw miałam kłopot z uruchomieniem Lajona, potem ze szczelnością butli i tych wszystkich rurek :oops:
Nawożę PGC, Ferro i Macro, dawki jeszcze stopniowo ustalam (brakuje trochę makro), a nie chciałabym przegiąć, bo specem od nawożenia z pewnością nie jestem ;)
Któregos dnia przysiądę i listę roślin napiszę :)
Pozdrawiam

Ninka

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

3-metrowe akwarium roślinne w Białbymstoku

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1206
Zapraszamy do obejrzenia.
lisbona.jpg

Lizbona - największe akwarium roślinne na Świecie

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 158 · Wyświetlenia: 112517
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/styczen/ada-lizbona-1.jpg Już niebawem będziemy mieli okazję obejrzeć największe na Świecie akwarium roślinne zaaranżo...
20151208_104210.jpg

Warszawskie ZOO - akwarium roślinne

yoyi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 30307
Wpadłem ostatnio do ZOO w Warszawie zobaczyć, co w trawie piszczy. Przyznam szczerze, że nowe akwarium roślinne robi wrażenie. Miałem szczęście być z samego rana, więc ludzi nie było za wiele a przy o...
maxresdefault-3.jpg

Akwarium roślinne z dyskowcami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1858
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
YouTube

Inspiracja: akwarium roślinne ze skalarami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3207
Aż miło popatrzeć :)
YouTube

Akwarium roślinne - porady dla początkujących

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 11645
Zapraszam do obejrzenia (włączcie polskie napisy), Balazs mądrze mówi - szczególnie o planowaniu budżetu na akwarium i nie podnoszenia zbyt wysoko poprzeczki odnośnie litrażu.
YouTube

Akwarium roślinne 3800l z dyskowcami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5136
Spójrzcie na ten zbiornik - robi wrażenie!

260L - pierwsze roslinne - saper

saper w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 23893
Start : 22.11.2009 Wymiary: 260 L ( http://www.juwel.pl/produkty/vision.html ) 121x(46-32)x64 - profil Światło: 3x54W (T5) . Od przodu : Juwel Day x2, Juwel Nature. Odbłyśniki. Podłoże : Aqua...

Wpływ hydroponiki na akwarium roślinne

Berlioz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8806
Zastanawiam się nad podłączeniem hydroponiki do akwarium roślinnego (akwarium na podłożu aktywnym). Mam jedną wątpliwość – czy rośliny z hydroponiki nie zachwieją parametrami wody? Rozumiem, że w typo...

Statystyki

Ten temat przegląda 234 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 234 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.