Udało mi się rozmnożyć krewetki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Udało mi się rozmnożyć krewetki

Liczba wyświetleń: 3850·Odpowiedzi: 8
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam wszystkich

Chciałem powiedzieć że udało mi się rozmnożyć krewetki chociaż nie wiem czy są to krewetki AMANO nie mają żadnych plamek i pasków wzdłuż ciała ale mimo to chodzi sobie około 10 szt maleństw po akwarium . Wodę wymieniam z jednego żródła ok 10% na tydzień stosuję tylko aqua art classic dozuję co2 i karmię rybki . I co najważniejsze rozmawiam z tymi ćućmokami.

paulbart

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
koplek Pszczyna

01 lis 2005, 22:41   (#2)  

Gratulujemy :lol:
Amano to raczej nie mogą być, musiałbyś opisac ich wygląd :wink:
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Jest to zdjęcie krewetki która mieszka w moim akwa i mam teraz maleństwa - mają już około 10 mm długości więc wykluły się z miesiąc temu ( kolejna krewetka ma jajka) Obrazek

paulbart

koplek Pszczyna

02 lis 2005, 21:10   (#4)  

Witam,
rzeczywiście jak by Amano ale to są chyba mini Amano które osiągają max 1,5 cm- sam je mam. Jeżeli krewetka ma więcej jak te dwa cm i nosi kilkaset jajek to udała Ci się rzecz niemożliwa do zaistnienia- poszukaj jak się rozmnaża takie krewetki to zrozumiesz dlaczego :lol:
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

artur czekajło długołęka/wrocław
paulbart napisał(a):Witam wszystkich

Chciałem powiedzieć że udało mi się rozmnożyć krewetki chociaż nie wiem czy są to krewetki AMANO nie mają żadnych plamek i pasków wzdłuż ciała ale mimo to chodzi sobie około 10 szt maleństw po akwarium . Wodę wymieniam z jednego żródła ok 10% na tydzień stosuję tylko aqua art classic dozuję co2 i karmię rybki . I co najważniejsze rozmawiam z tymi ćućmokami.
a masz w akwarium jeszcze jakies inne krewetki?
Storczyki miniaturowe kupie.

artur czekajło
Ranga: Początkujący

Miasto: długołęka/wrocław

02 lis 2005, 21:51   (#6)  

Wydaje mi się że ta na zdjęciu to jest amano , te małe krewetki nie mają plamek ani pasków są przezroczyste tak jak amano bex pasków i rosną do 3-4 cm. Amano potrzebuje słonej wody do rozrodu więc ja mam jakąś odmiane krewetek słodkowodną chyba . Może jutro uda mi się zrobić małym zdjęcia :D

paulbart

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
taochi Kraków-Złocień

28 lis 2005, 14:20   (#7)  

To rozmnażanie krewetek amano to chyba nie taki cud skoro u mnie tez się pojawiły młode.Woda to zwykła kranówa nawet troche twarda.Nie wiem czy młode przeżyją ale fakt widziałem dziś jedne maleństwo.Krewetki są u mnie od 2 tygodni.

taochi
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków-Złocień

taochi Kraków-Złocień

11 gru 2005, 20:59   (#8)  

To co widziałem w moim akwarium to nie była młoda krewetka, a szkoda.Przyłapałem tego jegomościa jak się przepoczwarzał nad wodą w cieple światełka w... ważkę.
Nie mam pojęcia skąd się wziała w akwarium i dlaczego dopiero teraz postanowiła się wykluć.od dawna nie wprowadzałem nowych roślin do akwarium(jedynie tak sobie tłumaczę jej obecność.), a w lecie nie latały po moim mieszkaniu ważki.Może wzmocnienie oświetlenia dało jej jakis sygnał , że nadchodzi lato i trzeba zacząć cykl przemian.Ciekawe zjawisko, a wyglądała identycznie jak krewetka, była tylko intensywnie zielona.Wyczytałem w necie, że to odmiana pióronoga, taka mała ważka.

taochi
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków-Złocień

02 sty 2006, 20:45   (#9)  

wodzień?

MariuszK
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Nagle padające krewetki

ZUREK w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3114
Dzień dobry, witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący. Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
IMG_20250805_143746.jpg

Co się dzieje z bojownikiem...?

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5768
Witam wszystkich, od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
20250331_173830.jpg

Krewetki Amano a atakowanie żywych ryb

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13061
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
ebc24ef2-7957-434f-be11-c40249a92ffd.jpeg

Chore krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5249
Cześć, wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
20250129_100202.jpg

Ciąża krewetki

Ali2121 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6757
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...

Preis Carley (Coly) a krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5854
Cześć, w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...

Litraż dla krewetki filtrującej

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4264
Witam wszystkich :) Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...

Zebry zrobiły się płochliwe

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4723
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie, Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...

Czy krewetki red cherry mogą żyć z rybkami danio

rybykrewetki_i_inne w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10132
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry. Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio. Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...

Jakie krewetki na start?

Albinn88 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 14463
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...

Statystyki

Ten temat przegląda 310 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 310 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.