Udało mi się rozmnożyć krewetki
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam wszystkich
Chciałem powiedzieć że udało mi się rozmnożyć krewetki chociaż nie wiem czy są to krewetki AMANO nie mają żadnych plamek i pasków wzdłuż ciała ale mimo to chodzi sobie około 10 szt maleństw po akwarium . Wodę wymieniam z jednego żródła ok 10% na tydzień stosuję tylko aqua art classic dozuję co2 i karmię rybki . I co najważniejsze rozmawiam z tymi ćućmokami.
-
paulbart
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Gratulujemy
Amano to raczej nie mogą być, musiałbyś opisac ich wygląd 
"idziemy dalej by być bliżej..."
-

koplek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Pszczyna
Jest to zdjęcie krewetki która mieszka w moim akwa i mam teraz maleństwa - mają już około 10 mm długości więc wykluły się z miesiąc temu ( kolejna krewetka ma jajka) 
-
paulbart
●
Witam,
rzeczywiście jak by Amano ale to są chyba mini Amano które osiągają max 1,5 cm- sam je mam. Jeżeli krewetka ma więcej jak te dwa cm i nosi kilkaset jajek to udała Ci się rzecz niemożliwa do zaistnienia- poszukaj jak się rozmnaża takie krewetki to zrozumiesz dlaczego 
"idziemy dalej by być bliżej..."
-

koplek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Pszczyna
paulbart napisał(a):Witam wszystkich
Chciałem powiedzieć że udało mi się rozmnożyć krewetki chociaż nie wiem czy są to krewetki AMANO nie mają żadnych plamek i pasków wzdłuż ciała ale mimo to chodzi sobie około 10 szt maleństw po akwarium . Wodę wymieniam z jednego żródła ok 10% na tydzień stosuję tylko aqua art classic dozuję co2 i karmię rybki . I co najważniejsze rozmawiam z tymi ćućmokami.
a masz w akwarium jeszcze jakies inne krewetki?
Storczyki miniaturowe kupie.
-

artur czekajło
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: długołęka/wrocław
-
Wydaje mi się że ta na zdjęciu to jest amano , te małe krewetki nie mają plamek ani pasków są przezroczyste tak jak amano bex pasków i rosną do 3-4 cm. Amano potrzebuje słonej wody do rozrodu więc ja mam jakąś odmiane krewetek słodkowodną chyba . Może jutro uda mi się zrobić małym zdjęcia 
-
paulbart
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To rozmnażanie krewetek amano to chyba nie taki cud skoro u mnie tez się pojawiły młode.Woda to zwykła kranówa nawet troche twarda.Nie wiem czy młode przeżyją ale fakt widziałem dziś jedne maleństwo.Krewetki są u mnie od 2 tygodni.
-
taochi
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków-Złocień
To co widziałem w moim akwarium to nie była młoda krewetka, a szkoda.Przyłapałem tego jegomościa jak się przepoczwarzał nad wodą w cieple światełka w... ważkę.
Nie mam pojęcia skąd się wziała w akwarium i dlaczego dopiero teraz postanowiła się wykluć.od dawna nie wprowadzałem nowych roślin do akwarium(jedynie tak sobie tłumaczę jej obecność.), a w lecie nie latały po moim mieszkaniu ważki.Może wzmocnienie oświetlenia dało jej jakis sygnał , że nadchodzi lato i trzeba zacząć cykl przemian.Ciekawe zjawisko, a wyglądała identycznie jak krewetka, była tylko intensywnie zielona.Wyczytałem w necie, że to odmiana pióronoga, taka mała ważka.
-
taochi
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków-Złocień
-
MariuszK
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Dzień dobry,
witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący.
Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
Witam wszystkich,
od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Cześć,
wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...
Cześć,
w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...
Witam wszystkich :)
Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie,
Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
|
|