pytanie dotyczy no-3 w zbiorniku - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

pytanie dotyczy no-3 w zbiorniku

Liczba wyświetleń: 1031·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
pawel konowalczyk

29 paź 2005, 21:05 pytanie dotyczy no-3 w zbiorniku  (#1)  

zwracam sie z ogromna prosba o podanie ewentualnych mozliwosci redukcji no-3 w zbiorniku 500 l z obsada 30 tropheusow.no -3 utrzymuje sie na poziomie 40 niewiem czego wg. testu zooleku, przy podmianie 2 razy na tydzien 30% objetosci.

pawel konowalczyk

Marek Odrzywolski
pawel konowalczyk napisał(a):zwracam sie z ogromna prosba o podanie ewentualnych mozliwosci redukcji no-3 w zbiorniku 500 l z obsada 30 tropheusow.no -3 utrzymuje sie na poziomie 40 niewiem czego wg. testu zooleku, przy podmianie 2 razy na tydzien 30% objetosci.

Witam.

Podmieniaj 2 razy na tydzień po 50%. Pamiętaj o odstaniu wody i
by miała temperaturę i Ph (dodajesz "sodę"?) taką jak w zbiorniku.
Co Ci leci z kranu? :)
Inne metody usuwania azotu dają ułudę rozwiązania problemu, bo co
z innymi toksynami?

Marek Odrzywolski

Ruzam GŁOGÓW

31 paź 2005, 18:51   (#3)  

mile ze "troficiarz" czyta forum "zielarzy" :), ja zbudowalbym filtr hydroponiczny - mialem kiedys taki plan w moim SA ale okazuje sie ze podmiany sa wystarczajace

Ruzam
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: GŁOGÓW

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

20211014_110203286_iOS.jpg

Matrix czy Qualdrop oto jest pytanie

DamianS w Filtracja · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 18399
Witam szanowna akwa brać! Powiem krótko, dwa lata nie miałem zbiornika i teraz przyszedł czas na założenie. Baniak 240L + Skylight L + Biomaster 600. Wypadłem trochę z tematów i chciałbym się dowiedz...
YouTube

Seachem tidal 110 - pytanie?

Hati2999 w Filtracja · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 7820
Witam, Czy wie ktoś do czego służy to ustawienie? Pozdrawiam Zdjecie poniżej : IMG_20200408_173155.jpg

Pytanie odnosnie Hypermaxa

Essa1987 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3825
Witam, Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...

Unimax 500 - pytanie do posiadaczy

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7399
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500. Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...

Filtr Ultramax 2000 pytanie.

Iwagumiak w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1823
Cześć, mam pytanie czy ktoś spotkał się z problemem w tym filtrze który polega na tym, że kiedy poprzechylam go na boki w celu odpowietrzenia np. po czyszczeniu prefiltra to czasami z rury wydobywa si...

Resun streamax 450 i ogólne pytanie o kaskadę

MaciejŁukasz w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1310
Witam, Posiadam kaskadę Resun streamax 450, chodzi sobie w baniaku 30l. Media filtracyjne jakie były w komplecie jakoś mnie nie przekonały. Niebieska ramka z dziurami i kartridż ze śladową ilością wę...

Filtracja w zbiorniku roślinnym - podstawy

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 38603
Jednym z pierwszych pytań które zadają mi doświadczeni akwaryści planujący swój pierwszy zbiornik roślinny jest: "Jaki rodzaj filtra powinienem kupić?" Najczęściej moja odpowiedź brzmi: &quo...

Hydor Prime 20 - Pytanie Nowicjusza

AleksanderK w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2103
Witam, mam pytanie, które być może wielu rozbawi jednak nie mam doświadczenia z kubełkami po za filtrem JBL, z którym takiego problemu nie było. Otóż filtr Hydor Prime 20 działa sobie już kilka godzi...

Pytanie o filtry kaskadowe do 30L

AquaNoob w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3864
Dzień dobry, Nabyłem dodatkowy baniak 30L, zestaw Aquael Shrimp Set Smart 2 (albo jakoś tak podobnie), w którym zamierzam hodować albo parkę bojowników, albo stadko razbor galaxy, albo parkę proporcz...

Dobry filtr kubełkowy do 60L + pytanie o dziwne glony

wezuwiusz w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 11086
Szukam dobrego kubełka do akwarium 60L. Będzie to mój pierwszy kubełek, jestem grubo poschizowany opowieściami o kubełkach które wypompowują wodę z akwarium na podłogę. Będę wdzięczny za dementi. Akw...

Statystyki

Ten temat przegląda 183 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 183 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.