czy te lampy hqz to hqi?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

czy te lampy hqz to hqi??

Liczba wyświetleń: 1849·Odpowiedzi: 4
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
wojtassss Białystok

23 paź 2005, 08:35 czy te lampy hqz to hqi??  (#1)  

witam wszystkich

To mój pierwszy post i od razu pytanie:

czy te lampy link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68804718

lub te: http://www.halogen.pl/index.php?site=wy ... d_inne=138

nadają się do akwarium nazwijmy to pseudo roślinnego??

prosze o odpowiedź może ktoś coś wie na ten temat.

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Wojtassss
500 litrów zielska :))

wojtassss
Ranga: Początkujący

Miasto: Białystok

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Borys Warszawa

23 paź 2005, 09:52   (#2)  

Z tego co wiem to sie nadaja, ale poczytaj rozne tematy o HQI to sie dowiesz jakich dokladnie ludzie uzywaja, jakie polecaja... Jest tego od groma w wyszukiwarce, a te lampy zawsze sa na allegro... wiec nie masz co sie spieszyc. Z tego co wiem poleca duzo osob Clariasa HQI.

I co masz namysli pisza pseudo roslinnego? Bo HQI to juz mocne swiatlo, wiec jak to ma byc pseudo roslinne to moze lepiej sie zdecydowac na cos innego?
Pozdrawiam
Borys

Borys
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Warszawa

wojtassss Białystok

23 paź 2005, 10:39   (#3)  

Borys napisał(a):Z tego co wiem to sie nadaja, ale poczytaj rozne tematy o HQI to sie dowiesz jakich dokladnie ludzie uzywaja, jakie polecaja... Jest tego od groma w wyszukiwarce, a te lampy zawsze sa na allegro... wiec nie masz co sie spieszyc. Z tego co wiem poleca duzo osob Clariasa HQI.

I co masz namysli pisza pseudo roslinnego? Bo HQI to juz mocne swiatlo, wiec jak to ma byc pseudo roslinne to moze lepiej sie zdecydowac na cos innego?

temat dopiero rozpoznaje, więc nie za wiele wiem na temat tych lamp - chcialbym je zastosowac z takich oto powodów - zbiornik otwarty i brak konieczności robienia pokrywy (akwarium niewymiarowe), te akurat lampy w miare wygladaja (akwarium stoi w "salonie" więc nie może to brzydko wygladać), na oryginalne (aquamedic) szkoda pieniędzy...

Nazwałem pseudo roślinne, bo oprócz ładnych roślinek chciałbym hodować ryby (stadko neonów może kiedyś kiilka paletek) w większej ilość nieco niż to mam miejsce w przypadku akwarium roślinnego

pozdrawiam Wojtassss

wojtassss

Paweł Warszawa

24 paź 2005, 11:13   (#4)  

Tym bardziej warto poczytać skoro się jest początkującym. Innej opcji nie będzie miał albo tanie przemysłowe albo drogie akwarystyczne. Kwestia też poczucia estetyki, dla mnie znacznie brzydsza jest podstawowa czarna pokrywa plastikowa (dodatkowo tandetnie wykonana) niż naświetlacz. Rozważyłbym też symetryczny odbłyśnik.

PS. W akwariach roślinnych też są ryby. I są tak samo ważne jak rośliny. Większa ilość ryb może skutkować tylko jednym - zwiększoną trudnością z utrzymaniem równowagi biologicznej, w skrajnym przypadku z niemożnością jej utrzymania.

Paweł
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Warszawa

wojtassss Białystok

24 paź 2005, 15:04   (#5)  

Paweł napisał(a):Tym bardziej warto poczytać skoro się jest początkującym. Innej opcji nie będzie miał albo tanie przemysłowe albo drogie akwarystyczne. Kwestia też poczucia estetyki, dla mnie znacznie brzydsza jest podstawowa czarna pokrywa plastikowa (dodatkowo tandetnie wykonana) niż naświetlacz. Rozważyłbym też symetryczny odbłyśnik.

PS. W akwariach roślinnych też są ryby. I są tak samo ważne jak rośliny. Większa ilość ryb może skutkować tylko jednym - zwiększoną trudnością z utrzymaniem równowagi biologicznej, w skrajnym przypadku z niemożnością jej utrzymania.

dzieki za info - tematy dotyczace hqi przegladalem i dalej przegladam :)

a o rybkach wspomnialem, gdyz beda one tak samo wazne w moim akwa jak rosliny ;)

nie wiem czy mozna podawac linki do innego forum (zaryzykuje)

tutaj jest pare zdjec z realizacji akwarium (ktorego jeszcze nie ma niestety)

http://www.akwarystyka.com.pl/forum/vie ... ht=#175633

pozdrawiam Wojtassss

wojtassss

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

micmol.jpg

Nowość - lampy MICMOL

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6923
micmol.jpg Miło mi poinformować o wprowadzeniu do oferty lamp LED marki MICMOL. To wiodący producent oświetlenia akwarystycznego, którego produkty zyskują ogromną popularność za oceanem i w Europie....
YouTube

Film Lampy Skylight - Pachi przedstawia

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 620
Hej Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji. Film po niemiecku.
YouTube

Lampy Skylight FM w akcji

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1413
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight. Link do opisu produktów: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
YouTube

Nowe lampy ze stajni Chihiros

FoCuS_PL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 13629
No to oglądamy :-)
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 25759
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
wrgb-slim1.jpg

Lampy Chihiros WRGB 2 SLIM

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 126 · Wyświetlenia: 80729
wrgb-slim1.jpg wrgb-slim2.jpg Zapraszam do obejrzenia prezentacji modeli SLIM, które właśnie zawitały na krajowe podwórko :) Zobacz opisy w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_...
YouTube

Film Wszystkie lampy od firmy ADA

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1595
Hej Taki krótki poglądowy film . Jakie były i jakie są obecnie dostępne lampy od firmy ADA. &t=?si=3SJP3es5w0MrHKWK
YouTube

Lampy Twinstar 4 modele (film)

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3357
Cześć Recenzja lamp Twinstar, oczywiście po niemiecku 😁 .
YouTube

Vivid 3. Recenzja i mierzenie lampy miernikiem PAR

Adamsky41 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5082
Siema. Jak w tytule zapraszam na recenzję Chihirosa Vivid 3 i mierzenie jej mocy miernikiem PAR. ?si=DdiIzS_LXqFRQbdt

Akwarium 75x35x40 - Sinkor LED II 75 cm - czy wystarczy?

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1767
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Statystyki

Ten temat przegląda 2282 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2281 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.