eleocharis-problemy po posadzeniu. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

eleocharis-problemy po posadzeniu.

Liczba wyświetleń: 3086·Odpowiedzi: 4
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok
uparłam sie i kupiłam eleocharis.
nie jest zle - dzis jest w akwarium 5 dzień a widać jak kiełkuja nowe listki,
powolutku - ale i tak cieszy.
Mam jednak problem - czesc lisci była chyba zaatakowana przez glony i obumierała. Obcielam je - ale wiadomo nie wszystkie. i teraz kolejne liscie mi padaja. Czy moge zrobic cos aby to powstrzymac?
akwarium ma tydzien - i nie chce tam jeszcze wpuszczac zwierzat :|

shell

Grzegorz Guzik Kraków

22 wrz 2005, 09:55   (#2)  

Glonozercow mozesz spokojnie juz wpuscic, mam na mysli krewetki Amano i otoski. A tymi liscmi bym sie tak bardzo nie przejmowal- po prostu obcinej
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

22 wrz 2005, 10:01   (#3)  

ok dzieki - wpuszcze krwetki. Tak poza tym woda jest jak kryształ.
martwie sie troche, bo liscie obumieraja szybciej niz rosliny puszczaja nowe.
Niemniej jednak pojawienie się nowych pędów swiadczy o tym, ze nie jest to wina przesadzenia.

shell

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Grzegorz Guzik Kraków

22 wrz 2005, 10:39   (#4)  

Na stronie www.vectrapoint.com w dziale Nature aquarium Info-central -Beginers manual jest artykul autorstwa T. Amano o rozruchu akwarium roslinnego- pouczajaca lektura
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

22 wrz 2005, 20:45   (#5)  

no i kupilam 3 krewetki - wcinaja glony az milo :D
oby pomogly!

shell

Powrót do Rośliny

Powiązane tematy

20241029_174515.jpg

Problemy obumierającymi roślinami.

Zevhitus w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3135
Witam, Od 6 miesięcy mam drugie akwarium. Na samym początku wszystko było pięknie, rośliny rosły jak rakieta, silne, zdrowe i kompletnie bez glonów. Od jakiegoś czasu rośliny przestały rosnąć, zaczęł...
20211219_204221.jpg

Problemy u bucek

Lechpl w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3682
Ostatnio pracuje w delegacji i wracam do domu na weekendy,patrze a u bucków niektóre liście wyklądają kiepsko. Parametry w akwarium praktycznie sie nie zmieniają no moźe za wyjątkiem ph Kh 5 Gh 9 Ph 7...
20211202_174900.jpg

Problemy z roślinami/ glonami - wojna trwa już prawie rok

Bartosz30 w Rośliny · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4787
Witam, proszę o porady sugestie co robię nie tak gdyż od 2tyg. po założeniu nowego zbiornika (w zamierzeniu holenderskiego) mam problem z glonami Rhizoclonium nitkowatym oraz z zielenicami połaciowymi...
EC58FA02-5FE8-4685-9659-1F59F7619B78.jpeg

Nasionka Eleocharis parvulus

spikiu24 w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2385
Witam Zasadziłem w 3 pojemniczkach te roślinę bo dostałem nasionka (znajomy doradził żeby tak zrobić). Ładnie rośnie tylko już na wysokości nie mogę domknąć i pytanie czy ścinać i z tych ścinek tez za...

Blade eleocharis

DmRO w Rośliny · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3390
Cześć, mam problem z elocharis, mianowicie akwarium wystartowało 4 dni temu a eleocharis zrobił się blady, może mi się wydawać albo rzeczywiście oświetlenie jest zbyt silne przy wysokości 30cm, w miej...

Pogestemon erectus wasze doświadczenie - problemy.

Dejv95 w Rośliny · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3289
Cześć pytanie do osób które próbowały albo posiadają pogestemon erectus. Dwa razy robiłem podejście do tej rośliny. Koszyk nie in vitro. Za każdym razem igiełki odpadają i roślina się rozpuszcza i umi...

Monte carlo i eleocharis acicularis mini w jednym zbiorniku

dzidek8989 w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3962
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...

Eleocharis mini marnieje

mgiecek w Rośliny · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6012
Witajcie, Zauważyłem dziś rano że 3 kępki mojego eleocharis marnieją w oczach. Wieczorem było wszystko ok. A dzisiaj nie te rośliny. Co to może być? Żeby 10 godzin czasu a taki efekt?

Eleocharis parvula

Fansstee w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1413
Witam, jestem na etapie startowania z kostką 35x35x35. Kostka ma być budżetowa z rzeczy które mam na stanie. Lampka z tego co dobrze pamiętam ma 20W w ledach. Filtr Eheim Professionel 3 Do dyspozycj...

Eleocharis parvula, zabawy w ogrodzie z Kiryskami ;)

Marduk666 w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1349
Tak mi strzeliło do głowy (bo nudno i nie ma co robić), że wymienię w akwarium trawnik z Sagittarii Subulaty na Eleocharis Parvulę. Z wydarciem starego trawnika sobie poradzę, z wsadzeniem nowego niby...

Statystyki

Ten temat przegląda 167 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570983
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 167 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.