Najlepsza świetlówka dla roślin??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Najlepsza świetlówka dla roślin???

Liczba wyświetleń: 1010·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Kupiłem sobie akwa o wymiarach 70 x 25 x 30 mam miejsce tylko na jedną świetlówke o długości 60cm T8
Jaka wg.was jest najlepsza świetlówka dla roślin?
Ta świetłoka musi być najlepsza dla roślinek,nie ważne jaki będzie dawała kolor,ile lumenów,itp.
Proszę o wypowiedż za wszystkie dziękuję.

Paweł G.

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
sliva rzym/tarnow

17 wrz 2005, 16:22   (#2)  

jesli tez nie obchodzi cie cena, to ja polecam na-lamp 20w
choczaz z jedna i tak nie zawojujesz zbytnio....
najlepiej przerobic pokrywe, albo jeszcze lepiej zrobic nowa ;)

pozdro,
tomek

sliva
Ranga: Poznaje temat

Miasto: rzym/tarnow

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Untitled-2.jpg

Doświetlanie roślin nad akwarium

Przemek1979 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1820
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2502
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
17263024922056816243280038951954.jpg

Która lampa bądź świetlówka jest energooszczędna

Basia9819 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2626
Witam a właśnie się zastanawiam nad wymianą oświetlenia u siebie w akwarium 60l na jakiś którejś bardzo energooszczędne tylko nie wiem czy wziąć sobie świetlówkę czy po prostu lampę ledową i to jest m...
Zrzut ekranu 2024-04-14 o 14.20.36-min 2.png

Lampa dla krewetek

wilkwcieniu w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2762
Cześć. Startuję z krewetkarium i potrzebuję Waszej wiedzy co do oświetlenia. Chciałbym low-costowe najlepiej na elastycznej nóżce. Wcale nie musi dawać perfekcyjnie białego światła. Pojemność 10l - sł...

Szukam pokrywy na 300 litrów(120x50cm) dla roślin akwariowyc

Łoś w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3313
Witam Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...

Stara lampa LED a glony i wzrost roślin

pk77 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4506
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...

jaka najlepsza taśma ledowa do oświetlenia?

Mr_Teaaa w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2661
Mam akwarium o wymiarach 100x30x30 Zamierzam w nim trzymać gupiki i średnio wymagające rośliny Chciałbym budżetowo zrobić oświetlenie do akwarium stąd moje pytanie: Jakie jest najlepsza taśma ledowa...

Oświetlenie dla Aquael Glossy 120

Kemeiz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1481
Witam wszystkich Po długiej przerwie postanowiłem reaktywować akwarium roślinne. Na ten cel przeznaczam akwarium, w którym dotąd były puszczaki. I tu mam zagwozdkę. Bo poprzednim razem jaka miałem ak...

Belka vs świetlówka LED

bigfe w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1817
Witam, mam spory dylemat dotyczący oświetlenia w nowo planowanym akwarium. W skrócie: do tej pory miałem akwarium roślinne (mało wymagające gatunki) które stało na ziemi i było oświetlane (pod pokrywą...

Świetlowka T5 na LED

lotus w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1418
Witam, Niestety nie mam czasu na przegląd wszystkich wątków o oświetleniu, ale mam dość specyficzne pytanie, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Mam w tej chwili Sylvania, 2x80W 4000K T5 i 2x80W 10000...

Statystyki

Ten temat przegląda 860 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 860 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.