|
|
neonki>>>>>co sie dzieje??
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
witam wszystkich,mam zbiornik 250l a w nim 50 neonow inessa,pare otoskow i kosiarek.oswietlenie 4x30W noi w dzien dochodzi do 30'C neonki siedza wszystkie przy dnie i wogole nie wyplywaja w srodkowa ani gorna czesc zdbiornika. po zgaszeniui swiatla plywaja prawie ze przy lustrze wody  co moze byc przyczyna  a moze ma tak byc  z gory dzieki za posty. pozdrawiam
-
pkalan
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Warszawa
Sądzę, że powodem jest zbyt wysoka temperatura ( w dzień przy lustrze zapewne jeszcze wyższa niż 30 st.), w nocy brak tlenu w wodzie 
-

Tomasz Bauer.
●
- Ranga: Poznaje temat
mam termometr ustawiony troszke po nizej lustra wody.a woda jest caly czas natleniana wiec nie powinno im brakowac. a temperatury nie zbije gdy sa takie upaly.wrzucalem kostki lodu ale to nic nie daje.
-
pkalan
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wentylatorek od komputera ustawiony nad samą wodą i kierujący strumień powietrza w wodę. BARDZO SKUTECZNIE obniżiy temperaturę wody. Jedyny minus to spory ubytek wody w wyniku parowania (ale dzięki temu chłodzi)
pozdrawiam
Fuego
-
Fuego
●
- Miasto: Gdańsk
aha,pomysle jak by to zamontowac a mam jeszcze pytanie czy nenoki od takiej temp. nie padna?? i co jest dobre na slimaki bo zacynaja mnie troche draznic. chcialbym wpuscic ze 3-4 bocje wspaniale.
-
pkalan
●
Fuego napisał(a):Jedyny minus to spory ubytek wody w wyniku parowania pozdrawiam
Zamiast pełnej podmiany jest tylko dolewanie 
Absolute beginner
-

Berger
●
- Ranga: Poznaje temat
Powiązane tematy
Witam wszystkich,
od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?
Witam od niedawna widzę że ryby się podjadają w akwarium wysyłam też zdjecie i proszę powiedzieć co mam zrobić i jaka ryby może to być nie pamiętam jak one się nazywają.
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie,
Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...
Witam. Dzisiaj domyśliłam się czemu padły mi ryby. Jednak kirysy zostały, ale z nerwów ich nie zauważyłam, pochowały się. Myślałam że ryb niema. Wyrwałam rośliny które mączył krasnal i zaniedbałam pod...
Witam,
problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...
Mój bojownik udławił się dzisiaj krewetką, próbowałem pomóc rybce, ale mi się nie udało. Mieliście kiedyś taki przypadek z jakąś rybą? Co robić w takich sytuacjach?
Witam.
Gnębi mnie następujące pytanie:
Co się dzieje z moją samicą gupika? Często bądź czasami podpływa do filtra i się przy nim zatrzymuje. Na ogół potrafi pokładać się na dnie lub zatrzymywać przy r...
Witam,
ostatnio kupiłem kilka samic gupika. pan w sklepie powiedział , że jedna jest w ciąży.
S amica ma duży brzuch i ciemne plamy nad odbytem , ale nie wiem ile czasu jest już w ciąży i kiedy mam j...
Moja ryba Molinezja nie może utrzymać się w poziomie przechyla się albo na boki albo głową w dół ale pływa. Ostatnio zauważyłem że nie pływała po akwarium tylko siedziała na dnie a gdy podchodzilem do...
|
|