OGRZEWANIE DENNE - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

OGRZEWANIE DENNE

Liczba wyświetleń: 1471·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

08 wrz 2005, 19:26 OGRZEWANIE DENNE  (#1)  

Proszę Państwa chcę zastosować do akwarium roślinnego ogrzewanie denne o mocy około 25W, czy jest to zbytek czy konieczność dobrego wzroztu roślin?

Rocca

RAFIK BIAŁYSTOK

09 wrz 2005, 16:00   (#2)  

Moim zdaniem to zbyteczne.Ja mam baniaczek rosliny bez ogrzewania dennego jak i wiekszośc akwarystów,a roslinki bardzo dobrze rosna.Lepiej zainwestuj w butle wysokocisnieniową CO2 :!:

RAFIK
Ranga: Poznaje temat

Miasto: BIAŁYSTOK

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Tetra - filtracja, napowietrzanie, ogrzewanie

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6653
W kolejnym filmie Tetra poruszono tematykę filtracji, napowietrzania i ogrzewania akwarium. Dodano także niezbędne uwagi dotyczące akwariów roślinnych. Zapraszamy do obejrzenia.

Filtracia i ogrzewanie

Marbra3850 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1842
Witam mam pytanie czy na wylocie z filtra można jednocześnie podłączyć lampe uv i grzalke? Wysłane z SM-A515F przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

112l - ogrzewanie

marika w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6018
Witam. Posiadam puste akwarium 112l. W zapasie mam również grzałkę Sery 50W pozostałość po starym akwarium. Mam dwa wyjścia jeśli chodzi o ogrzanie akwarium 112 litrów, dać jedną grzałkę 100W lub d...

Ogrzewanie akwarium z centralnego ogrzewania

slesiczka w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4735
Witam Dla wielu ten temat bedzie wydawal sie smieszny wrecz niepowazny, lecz byc moze ktos z Was zastanawial sie nad uzyciem wody z centralnego ogrzewania do ogrzewania akwarium w calosci lub tez tyl...

Ogrzewanie w akwarium 25l

janjal78 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2107
Jak w temacie czy potrzebna jest grzałka w akwarium 25l zauważyłem że wiele osób na forum które chwalą się akwariami nie piszą nic o ogrzewaniu i na zdjęciach też nie widać żadnej grzałki :)...

Niewidoczne ogrzewanie

Piotr Koleśnik w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3679
Hej, mam w planach kupienie filtra z regulowanym przepływem i byłem zdecydowany już na Aquael MultiKani, jednak teraz zastanawiam się nad zakupem jakiegoś filtra z grzałką. Generalnie chodzi o to - ja...

kabel grzewczy - "ogrzewanie podłogowe"

Małyhenio w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1221
Czy ktoś miał doświadczenie ze stosowaniem tego gadzetu ? Podobno dobrze robi na krytokoryny (to nie kryptoreklama) :lol: ?

1100 litrow a ogrzewanie

colnago w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 803
Planuje zakupic zbiornik 1100 litrow i podlaczyc 2 filtry eheim 2180. w kazdym jest grzalka 500W. Pytanie brzmi czy potrzebuje 2 x 500W czy wystarczy jeden 2180 a drugi 2080 czyli taki sam tylko bez g...

ogrzewanie kosteczki

piotrek_pajak w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 1870
witajcie, mam kosteczkę 20x20x20 a w niej krewetki RC i małego henia na Shirakura Red Bee Sand temperatura bez grzałki to ok 20-22 stopni noc/dzień. Proszę o radę grzać czy nie, wyczytałem gdzieś ż...

ogrzewanie w 375L z sumpem

100>P Piotr Stochmal w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4033
witam. Mam możliwość zastosowania grzałki lub grzałek o max. długości 37cm. Chciałem kupic jagera 300W ale on ma :shock: 50cm długości. na ogrzewanie mam 60-70zł max. co radzicie? temp. w pokoju 19-26...

Statystyki

Ten temat przegląda 341 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 341 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.