kupiłem symfonię i co dalej - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

kupiłem symfonię i co dalej

Liczba wyświetleń: 774·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
dylus grudziądz

05 wrz 2005, 10:20 kupiłem symfonię i co dalej  (#1)  

jak w temacie akwa ma 80x50x35 i moje pytanie jakie dawki symfoni rozrobić i jakie dawki podawać aby było ok jak to rozrobić pozdrawiam

dylus
Ranga: Stały bywalec

Miasto: grudziądz

GP Krosno

05 wrz 2005, 12:02   (#2)  

Przyklejony wątek kilka wierszy wyżej:
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... .php?t=490
W wyszukiwarce też coś znajdziesz.
Może ktoś ma jeszcze inne informacji.
Uzywam Symfonii od pół roku, ale niestety nie sprawdza się u mnie.
Pamiętaj że Symfonia nie zawiera NPK, a to podstawa. :!:

GP
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Świeży zbiornik i co dalej?

thepeha w Nawożenie · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 15098
Cześć, Wystartowałem ze swoim akwarium (z założenia roślinne) tydzień temu. Od początku podaję co2 i świecę 7h 0,54W/l. Czy moglibyście doradzić mi jak rozpocząć nawożenie i co to powinno być? Narazi...

Pierwsze testy i co dalej

Hylas w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1961
Cześć! Powiedzcie proszę, co mogę zrobić, by poprawić jakość mojej wody w akwarium. Dziś pierwszy raz robiłem testy Zoolek Aquaset Basic. Mogło coś pójść nie tak, więc mogę powtórzyć, jeśli coś wyda ...

Brązowe plamy i co dalej

pypsior w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4074
Witam Stawiam pierwsze kroki w akwarystyce i od niedawna zacząłem się nazwijmy to bawić się w roślinki. I tu się pojawił lekki problem bo wyniki niby ok a brązowe plamki na liściach są [emoji17] A...

112 litrów trawnik- dozowanie Co2, co dalej? Porady

Mark roślina w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6688
Witajcie, Mam zbiornik 112 litrów: -Oświetlenie 2x18W (jedna świtlówka diversa dosyć wiekowa). Daje to niby 0,3W/litr - Filtracje biol + mechaniczna wydajna. Moim zdaniem nie ma problemu - Temperatur...

Filtr RO i co dalej?

uszy w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1496
Ok, na bazie informacji, które zdobyłem tutaj: http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/akwarium/filtr-ro-technikalia-57156.html zapadła decyzja o zakupie filtra RO. Wpraw...

jak rozpuścić symfonię?

stas1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1492
Mam pytanie, jak rozpuścić symfonię z dodatkiem Fe i K? konkretnie chodzi mi o coś takiego https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/suche-sole-estimate-index/symfonia-mikroelementy-proszku-50g20g...

Co dalej z nawożeniem?

kedzior28 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 720
Witam Od bodajże 3-ech tygodni mierzę w akwarium Azotany i Fosforany. W kranie mam 13 ppm azotanów (według wodociągów), oraz 0,5 ppm fosforanów (test kropelkowy SERA). Mierzę przed każdą podmianą w p...

Załamka po EI - czego brak, co dalej?

skorektoja w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1474
Witam Zdecydowałem się wreszcie napisać bo już nie wiem co robić. Jakiś czas temu zacząłem stosować EI - efekty jednakowoż nie były zadowalające. Co gorsza w końcu miałem zakwit wody, glony na całe...

Jak dalej postepowac?

waldik41 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 2696
Witam, Problem dotyczy prawdopodobnie nawożenia.Po m-cu stosowani PA micro i macro nic szczegolnego się niezmieniło,po za może lepszym wybarwienie aternari(sory jak żle napisałem),to na +,a na - : c...

Skład wody- co dalej?

Bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1724
Witam W moim zbiorniku nie mogę dojść do łądu z roślinami, przy zwiększeniu oświetlenia, CO2, rośliny nienaturalnie czerwieniały. Przy zmniejszeniu nie rosły. Ponieważ mam wodę twardą, aby lepsze ...

Statystyki

Ten temat przegląda 1313 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1313 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.