Jaka moc światła na zbiornik 150x50x50?
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Czesc,
Jaka powinna byc moc oswietlenia na zbiornik o wymiarach 150x50x50? Nie planuje roslin o wysokich wymaganiach co do oswietlenia (np. o czerwonych lisciach). Czy dla mniejszych zbiornikow np. 120x40x50 moc w przeliczeniu na jednostke objetosci (powierzchni) powinna byc inna?
Pozdrawiam
-
Gość
●
ja mam 2 x 49 + 1x 80 + 1x80 wszystko t5 (zbiornik 150 x 55 x 55)
-

pbern
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Poznań
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

Sebastianp
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Łaziska G.
Sebastianp napisał(a):co to jest ?
sorry ale ja tu nie widze pytania..
-

pbern
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Poznań
-
Powiązane tematy
Mam lampę z osobnym zasilaczem "cegiełką" i sterownikiem. Zasilacz 24 V łączy się ze sterownikiem kablem za pomocą wtyczki i kontrwtyczki ( gniazda ), na oko uszczelnianych ( części z gumy i...
Hej, proszę o podpowiedź jaką lampę LED do kwoty ok 1000 zł do typowo roślinnego akwarium 100l 80x35x40, podłoże aktywne, CO2, nawożenie. Mam aktualnie Chihiros RGB60 i chce ja wymienić. Mam możliwość...
Cześć,
Ostatnio natrafiłem na bardzo ciekawy zbiornik który zmusił mnie do ciekawych przemyśleń odnośnie ilości światła, a kondycji roślin. Zima się zbliża i plan na spore szkiełko w głowie... a wiad...
Poszukuje lampy 120cm z funkcja wifi do sterowania światłem plus dodatkowo żeby miała tryb włączenia nocnego-niebieskiego światła, nie bedzie to lampa główna nad zbiornikiem ale dodatkowa (wysoko pod ...
Witam. Po długiej przerwie planuje odpalić baniak od nowa. Zastanawiam się nad kupnem nowego oświetlenia. Posiadam 2 lampy Chichiros a1200 120 cm jak dobrze pamiętam. Chciałbym kupić teraz sinkor LED ...
Mam akwarium o wymiarach 100x30x30
Zamierzam w nim trzymać gupiki i średnio wymagające rośliny
Chciałbym budżetowo zrobić oświetlenie do akwarium stąd moje pytanie:
Jakie jest najlepsza taśma ledowa...
Dzień dobry, wymyśliłem sobie że do akwarium 375 litrów wpakuje jedną lampę Skylight Hyperspot L :lol: i zastanawia mnie jak mocno będą niedoświetlone boki akwarium :? być może ktoś z forumowiczów mia...
Tak jak w tytule, chciałabym prosić o pomoc w wybraniu dobrego i odpowiedniego oświetlenia do akwarium roślinnego. Zbiornik póki co wygląda słabo. Zalany 2 tygodnie temu. Trawa nie chce w ogóle ruszyć...
Witam.Jaką inną tańszą świetlówką można zastąpić arcadie plant pro :roll:
Cześć
Mam świetlówki led aquael leddy tube 10w. Czy jest jakiś sposób, żeby podłączyć je do sterownika światła? Chciałbym imitować wschody, zachody i światło księżyca w nocy...
|