woda mineralna gazowana jako co2 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

woda mineralna gazowana jako co2

Liczba wyświetleń: 1128·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
dylus grudziądz

02 sie 2005, 14:27 woda mineralna gazowana jako co2  (#1)  

pewnego pięknego dnia spotkałem gościa chodowcę roślin akwariowych od niego dowiedziałem się niesamowitej sprawy a więc powiedział on że ostatnio był na jakieś wystawie czy coś takiego i tam od osoby wystawiającej roślinki usłyszał stwierdzenie że gość nie nasyca wody co2 tylko wlewa do akwa wodę mineralną gazowanoą w jakieś tam proporcji i to zapewnia na parę dni zapotrzebowanie roślin na co2 czy ktoś słyszał o czymś takim to jest prawda czy gość ładował mnie w butlę pozdrawiam :oops:

dylus
Ranga: Stały bywalec

Miasto: grudziądz

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
enigma Wrocław

02 sie 2005, 15:41 Re: woda mineralna gazowana jako co2  (#2)  

dylus napisał(a):pewnego pięknego dnia spotkałem gościa chodowcę roślin akwariowych od niego dowiedziałem się niesamowitej sprawy a więc powiedział on że ostatnio był na jakieś wystawie czy coś takiego i tam od osoby wystawiającej roślinki usłyszał stwierdzenie że gość nie nasyca wody co2 tylko wlewa do akwa wodę mineralną gazowanoą w jakieś tam proporcji i to zapewnia na parę dni zapotrzebowanie roślin na co2 czy ktoś słyszał o czymś takim to jest prawda czy gość ładował mnie w butlę pozdrawiam :oops:

http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... php?t=9298
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Woda RO czy kranówka? Porównanie identycznych akwariów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 8242
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
YouTube

Ciekawostka dlaczego woda...

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4072
Cześć Ciekawostka dlaczego woda różni się parametrami od tych podanych w wodociągach. To ma też przełożenie dla naszych zbiorników.
YouTube

Jak zakwasić wode bez CO2 ??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 14696
Witam Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
5119881B-8152-4153-90D2-10F912E6E7D3.png

Woda kranowa do akwarium

mateusz gawroński w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6058
Witam chciałbym przejść z wody Ro do wody kranowej czy takie parametry odpowiadały by roślina ma być to HT Dodam ze kiedyś lalem ta wodę i był wysyp zielenic na szybach i kamieniach jeżeliby się nadaw...
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1719

Woda z kranu

slaw1313 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5037
Witam serdecznie. Proszę o pomoc na tym forum po raz pierwszy chociaż czytam i korzystam z porad od kilkunastu lat. Miałem przerwę w akwarystyce ok 10 lat w tym czasie nastąpił postęp i praktycznie uc...

Woda RO a zmiękczacz

CcxcC w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4889
Witam , pytanie odnośnie montażu filtra RO , mam zastosowany zmiękczacz i zamontować filtr przed zmiekczaczem czy za?

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1537
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Dolewki wodą RO

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3650
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy odparowaną wodę w akwarium (UF UPAŁY :D) dolewkę wody RO, uzupełniać czystą czy zmineralizowaną

Nawożenie HT z Co2

Dejv33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 9620
Witam, zakładam akwarium 120L HT. Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2 Akwarium - 80x35x50 Podłoże - Platinium Soil Normal Zestaw Co2 Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...

Statystyki

Ten temat przegląda 259 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 259 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.