|
|
Heteranthera paskowana - czego brakuje?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Na początek mówię że korzystałem z funkcji "szukaj" ale odpowiedzi na pytanie nie znalazłem. Parametry wody : Ph - 6,8 Tw-8 Fe 0,1 No3 5-10 mg/l Po4 około 0,25.
Zgodnie z tym co sie pisze gdy liście heteranthery zaczęły czarnieć dodałem fosforu i wszystko wróciło do normy. Jednakże od niedawna młode przyrosty są białe (na zdjęciu dokłądnie tego nie widać ale nowe przyrosty są bardzo jasne wręcz białe) Nie wiem czego brakuję, Ferro + dozuję codziennie w małych ilościach wiec myślę że to nie Fe. Jak myślicie co to moze byc? Oczywiście co2 24h.
-

Maciejewski Maciek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gorzów Wlkp.
Maciejewski Maciek napisał(a):... Po4 około 0,25.,...
witaj,
wprawdzie nie wiem jakiego testu uzywasz ale u mnie w kilku przypadkach taki wynik po4 oznaczal jego kompletny brak, u mnie hetrnathera tez czasami robi sie bialawa przy rozecie pomaga wlasnie fe i P
pozdrawiam robert
-
Ruzam
●
- Miasto: GŁOGÓW
JBL- używam testu na PO4. Dodałem wiecej P i powróciło do normy, białe końcówki zniknęły wieć rzeczywiście raczej to był brak P.
-

Maciejewski Maciek
●
- Miasto: Gorzów Wlkp.
Powiązane tematy
1. 120x50x50- 300 litrów
2. Lampa LED SKYLIGHT Hyperspot L, 8 godzin świecenia
3. Co2 butla z elektrozaworem
4. Podłoże Aqua Soil Amazonia ADA , ADA Power Sand Advance
5. Filtr Eheim Professionel 3 12...
Hej. Robiłem restart jakieś 3tyg. temu, rośliny słabo rosną i w niektórych pokazują się brązowe lekko zawinięte liście. Zastanawiam się czego może brakować.
W załączniku opisane parametry wody oraz z...
Witajcie
Od jakiegoś miesiąca próbuje się z aromaticą i chyba polegnę . Może ktoś podda jakiś pomysł czego dodać żeby bylo lepiej. Jest tak
DSC_1326_1.JPG
Parametry akwarium.
Litraż 86
Podłoże już...
Witam.
Mam akwarium 126l na ziemi ogrodowej przykrytej drobnym zwirkiem, mam też plażę z piasku. Oświetlenie zbudowane na power ledach,zbiornik otwarty a filtr to Hw 302.
Czego brakuje rośliną, nieros...
Cześć. Mam akwarium 360l wody jest 300
Podłoże to piasek, ziemia, kulki GT i lignit.
Oświetlenie 4x54w T5
Świeci się od 12 do 22
Nawożenie to KNO3, KH2PO4 i Profito
Dziennie podaje
3ppm azotu
0,2ppm ...
Witam
Od początku
Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D
Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...
Witam
Posiadam akwarium 80 litrów na amazoni podłożu (10 miesięcy ma )
światło twistar
Nawożenie od 2 tygodni EI
Mikro seachem flourish comprehensive
Podmiana 50%
Filter eheim 25
Co2 podaje jak się...
Witam mam problem z roślinami czego im może brakować. Do nawożenia stosowałem mikro i makro oraz co2 wszystko w płynie, ostatnio zakupiłem nawozy uzupełniające żelazo, azot, potas, magnez, fosfor. Czy...
Witam,
Od jakiegoś czasu nie mogę ogarnąć mojego akwarium, które jest już prawie rok. Cały czas próbuję ale jakoś ze słabym skutkiem. Najgorszy objawy na roślinach czerwonych jak na zdjęciach. Macran...
Witam na starszych liściach Pogestemona Kimberly i Macrandry red występują dziwne odbarwienia,nie wiem czy ta roślina tak ma czy to niedobór
|
|