Restart akwa ile PGC ??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Restart akwa ile PGC ???

Liczba wyświetleń: 843·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

15 lip 2005, 22:41 Restart akwa ile PGC ???  (#1)  

Witam mam dylemat właśnie w tym temacie!
Akwa ma 96 llitrów 4x18 w ,około 70 % roślin zostało wykorzystane z poprzedniej aranżacji,a doszło ok 30 % nowych.
Biorąć pod uwagę po odliczeniu żwiru i kamieni ,powiedzmy że ilość wody jaka weszła do baniaka to 75 litrów ,a to w przeliczeniu na dawkowanie Pgc wychodzi 15ml .
Czy 1/3 dawki nie będzie za duża lub mała jeżeli dodam 5ml .
Proszę o porady, sugestie w tym temacie :)

BEHEMOTH

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

16 lip 2005, 09:57   (#2)  

filtr był dojrzały biologicznie , lecz podłoże i woda była całkowicie wymieniona

BEHEMOTH

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1.jpg

Co ile ja lać

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5523
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium. A...
kostka.jpg

Ile Nawozic i jakie Nawozy

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4593
Witam, Mój zestaw Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam Filtracja- HW ...

Start nowego akwa + Saechem Stability + Purigen

kinga tajmer w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4937
Hej, cześć i czołem! To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :) Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam. Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...

Nawozenie z dozownikiem. Ile razy dziennie ?

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2629
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...

Restart starego akwarium mamuśki

klbk4 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2016
Cześć, Zarejestrowałem się do tutaj na forum bo z tego co widziałem jest tu sporo osób z doświadczeniem i wiedzą specjalistyczną z której nie ukrywam chciałbym skorzystać. Moja mama jest starszą oso...

Ile potasu

Paweł Q w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5285
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną

Proszę o pomoc w nawożeniu akwa 50l

dawpadix w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1614
Witam akwarium 50l obsada pół roku temu 20 gupików 0,5cm i 10 zbrojników 1,5cm nie wiem ile teraz jest mogę zredukować jak coś mam inne akwaria. Proszę o porady jeśli chodzi o nawożenie podaję azot zw...

Ile czego dodać ?

spoko9711 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6637
Witam Od początku Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...

1,5 mg/l w 100 l a ile w 60l ?

spider26 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4565
Drodzy Małe pytanie może banalne, ale chce mieć pewność. Mam kno3 rozrobione w 500 ml RO na etykiecie pisze ze dostarcza jedno naciśnięcie 1,5 mg/l w 100 l wody. I tu zgłupiałem .. to jakie stężenie b...

Parametry wody w 240l (?) i restart

Pluszak04 w Nawożenie · Odpowiedzi: 68 · Wyświetlenia: 14517
Witam, przenioslem od znajomego akwarium do siebie, w aku sa glony, chce sprobowac pozbyc sie ich przed restarem i mozliwoscia przeniesienia "czystych" roslin. Pomiary wody: PO4 = 0,6-0,8 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 419 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 419 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.