co to za stworzenia? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

co to za stworzenia?

Liczba wyświetleń: 1949·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

21 cze 2005, 21:56 co to za stworzenia?  (#1)  

w akwarium na tafli wody i roslinach wystajacych ponad nia,zauwazylem male stworzonka,jakby pchly czy wszy jakies:)sa bardzo male i skacza.wie ktos moze co to za stwory?

Gość

22 cze 2005, 09:07 Re: co to za stworzenia?  (#2)  

kikan napisał(a):w akwarium na tafli wody i roslinach wystajacych ponad nia,zauwazylem male stworzonka,jakby pchly czy wszy jakies:)sa bardzo male i skacza.wie ktos moze co to za stwory?

Witam
Te potwory - chyba się nazywają skoczogony :wink: Widocznie z kwiatków z parapetu przelazły na rosliny w akwa.
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

22 cze 2005, 10:38 Re: co to za stworzenia?  (#3)  

Jacek Pawłowski napisał(a):
kikan napisał(a):w akwarium na tafli wody i roslinach wystajacych ponad nia,zauwazylem male stworzonka,jakby pchly czy wszy jakies:)sa bardzo male i skacza.wie ktos moze co to za stwory?

Witam
Te potwory - chyba się nazywają skoczogony :wink: .

Skoczogonki :wink: Nie są groźne. Aby się ich pozbyć wystarczy na pare dni usunąć z akwa roślinność pływającą.

Aktinidia

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20231120_192306.jpg

Niezidentyfikowane stworzenia w akwarium

Kefasos w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1646
Witam! Zaobserwowałem w akwarium dziwne stworzenia (widoczne na zdjęciach w załączniku). Owe stworzenia są przyklejone do ścianki, lekko falują i się przemieszczają. W akwarium obecnie są tylko dwa oz...

Co to za stworzenia?

duganoga w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1474
Witam, dziś przy podmianie wody zauważyłem na kilku szczytach rośliny skupisko różowo, bladej wijącej się chmary stworzeń. Co to może być za paskudztwo? Nigdzie indziej ich nie widzę. Wyciąłem i wyrz...

dziwne stworzenia w krewetkarium

fisz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3137
Witam. Ostatnio w jednym z krewetkariów pojawił mi się dziwny nalot na szybie - są to jakieś stworzonka a'la micro ,,ukwiał". Zamieszczam link do innego forum ponieważ tam jest zdjęcie tego co znajduj...

Proszę o identyfikację tego stworzenia (zdjęcie)

kostek2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2112
Witam wszystkich, może znajdzie się ktoś, kto ma pojęcie co to za stworzenie zagościło w moim akwarium. Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam :)

Dziwne stworzenia na szybie

Laston w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1350
Witam Ostatnio zauważyłem dziwne stworzonka na szybie są one cienkie ok.0.01mm i długie na ok 1mm. Są one szarego koloru i mają czułka. Reszta w załączniku. Chciałbym się dowiedzieć co to jest i jak ...

Statystyki

Ten temat przegląda 250 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570991
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 250 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.