Aqua-Glo - kiepska jakość czy przypadek.
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Kupiłem rurę Agua-Glo 25w firmy Hagen jakieś dwa miesiące temu.Pracuje ze zwykłym statecznikiem 30W.Bardzo długo migocze przy zapalaniu.(porównuję do innych, które mam-sylwania i philips aquarelle).Po tygodniu przy końcach pojawiły się zaczernienia,a po dwóch miesicach urzytkowania już się nie zapala tylko mruga.Podpinałem ją w obudowy pozostałych świetlówek i efekt jest ten sam.Pan w sklepie oświadczył, że zdarza się to rzadko,ale rurę mi wymieni .
Zastanawiam się tylko czy na taką samą czy może inne są lepsze?
Jakie są wasze doświadczenia.Może u mnie to tylko wyjątek od reguły?
-

ramiras
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Barnstaple/Devon/UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Możliwe że akurat trafiłeś na taki egzemplarz,albo masz coś nie tak ze statecznikiem.
O ile wiem to Hagen robi raczej przyzwoite świetlówki ,ale wpadki się zdarzają.
-
BEHEMOTH
●
Radze zmienić statecznik na elektroniczny, znacznie wydłuża żywotność śwetlówek i zmniejsza zużycie enerii.
Mac OS X from
Marek Szurpik
-

Marek Szurpik
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bielsk Podlaski
-
Właśnie wrócił zwrot mojej reklamacji od przedtawiciela firmy Hagen
Stwierdzono,że świetlówka pracowała u nich 2 dni non stop i nie stwierdzają żadnych wad.Samo to, że końce świetlówki po kilkunastu dniach pracy są zaczernione zupełnie pominięto uznając za normalne.
Przy wydawaniu mi mojej reklamowanej świetlówki sprzedawca (w ZOONatura) sprawdził ją jeszcze raz i przy odpaleniu końcówki wyraźnie migały,a przy powtórnym odpaleniu mrugała cała rura nie chcąc się zapalić.Gość stanął na poziomie i wymienił mi świetlówkę na nową biorąc reklamację na siebie stwierdzając,że nie ma żadnych wątpliwości co do wadliwości rury (za co jestem mu wdziędzny).
Natomiast mając na uwadze amatorszczyznę panów z fimy Hagen i spuszczanie przez nich klienta po brzytwie będzie to napewno ostatni mój zakup ich produktów.
-

ramiras
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Barnstaple/Devon/UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Powiązane tematy
Witam. Mam okazję zakupić 2x belki na profilach 16cmx120cm. Są zbudowane na diodach 3W, do tego dibond i soczewki. Każda ma 16 diod białych 6500k i 40 diod rgb. Wszystko pod jeden zasilacz i sterownik...
Witam forumowiczów po dłuższej przerwie na forum 😀 .Od dwóch lat mam akwarium Juvel rio 125 i półtora tygodnia temu robiąc jego restart naszło mnie aby postawić duże akwarium . Obecnie jestem na takim...
Witam.
Nie znam się na elektronice a bardzo chciałbym zbudować belkę oświetleniową w połączeniu z tc420 (który będzie tylko sterownikiem oświetlenia) do akwa 160l.
Mam radiator , diody power led 1w ...
Witam jestem w trakcie składania sprzętu do nowej 160-tki (100x40x40)
Ma to być Holenderka (rośliny poniżej)(nawożenie jest, co2 z butli jest). Zależy mi na utrzymaniu oświetlenia w granicy 0,8-1W/L....
Zapraszam do obejrzenia poradnika np. lamp Chihiros: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie-c-24.html?cPath=24&only_recommended=0&only_bundles=0&page=oswietlenie&filter_id=211
...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Dzień dobry.
Planuje akwarium 90x45x45 i zastanawiam się nad doborem oświetlenia.
Po pierwsze, czy lampa skylight hyperbar 75 cm nie będzie pozostawiać niedoświetlonych miejsc po bokach?
I drugi...
Witam będę zakładał zbiornik o wymiarach 60x40x36 i tutaj pytanie odnośnie oświetlenia chihiros wrgb 2 czy skylight hyperbar akwarium będzie na podłożu aktywnym rośliny średnio wymagające i wymagające...
Cześć,
Mam akwarium 112l, roślinne.
Butla CO2, eheim experience 350, nawożenie vimi all in one, woda RO z mineralizatorem vimi.
Gatunki roślin to: eleocharis parvula mini, Alternanthera reineckii Mini...
|
|