Spiek Ceramiczny - gdzie to można dostać ?? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Spiek Ceramiczny - gdzie to można dostać ??

Liczba wyświetleń: 3143·Odpowiedzi: 6
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Krzysiek Brzesko
cześć ...

myśle żeby samemu zrobić sobie dyfuzor rospylający
tylko nie wiem gdzie można dostać spiek ceramiczny ??
Może ktoś kupował i wie gdzie to można dostać ??
Aha no i jaka jest tego cena ? bo może bardziej sie opłaca
jednak kupić gotowy.

pozdr.

Krzysiek
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Brzesko

Grzegorz Guzik Kraków

10 cze 2005, 11:24   (#2)  

Spieku raczej nie dostaniesz, robi sie go wlasnie w piecach i to lacznie ze szklanymi elementami. Jesli juz chcesz robic dyfuzor to poszukaj saczkow laboratoryjnych ze spiekiem, ale muzi byc odpowiednio gesty, bodajze G2
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Ernest Poznań

10 cze 2005, 13:22   (#3)  

do niedawna myślałem o takim rozwiązaniu, ale żeby zamiast spieku, użyć krążka z drzewa lipowego wmontowanego w szklany "kieliszek". Koniec końców, kupiłem szklany dyfuzor Resuna ze spiekiem.

E

Ernest
Ranga: Początkujący

Miasto: Poznań

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mcflurry klikash?

10 cze 2005, 14:07   (#4)  

A jaka cena tego ustrojstwa?:)
Pozdrawiam Obrazek Mateusz Jędrzejczak

mcflurry
Ranga: Grafik SMRW

Miasto: klikash?

Ernest Poznań

10 cze 2005, 17:29   (#5)  

takich dyfuzorów są bodaj 4 wersje, cena to kilkadziesiąt złotych w zależności od... no własnie... typoszeregu mocy marketingowej :D IMHO, skoro średnica spieku jest w każdym taka sama, więc nie ma sensu kupować jakichś ogromnych. Co do konkretnych cen i dostępności, popytaj u ludzi którzy ogłaszali się w dziale "giełda".

E

Ernest
Ranga: Początkujący

Miasto: Poznań

enigma Wrocław

10 cze 2005, 17:57   (#6)  

Ernest napisał(a): IMHO, skoro średnica spieku jest w każdym taka sama, więc nie ma sensu kupować jakichś ogromnych. Co do konkretnych cen i dostępności, popytaj u ludzi którzy ogłaszali się w dziale "giełda".

E

Dokładnie, nie bardzo rozumiem celowość umieszczania długiej spiralnej rurki, która IMHO nie polepsza efektywności rozpuszczania się gazu.
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Krzysiek Brzesko

11 cze 2005, 08:33   (#7)  

>>Spieku raczej nie dostaniesz, robi sie go wlasnie w piecach i to lacznie ze szklanymi elementami. Jesli juz chcesz robic dyfuzor to poszukaj saczkow laboratoryjnych ze spiekiem, ale muzi byc odpowiednio gesty, bodajze G2<<

OK. Dzięki.

pozdr.

Krzysiek
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Brzesko

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

IMG_20221019_124624.jpeg

Spiek ceramiczny qanvee m2

akwaAmator w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9433
Gdzie kupię taki spiek do qanvee m2 16/22. Ostatnio rozebrałem swój dyfuzor a w spieku takie cuda. Myślałem że to jakiś karton papier ale to jakiś osad. Problem w tym że nie schodzi po moczeniu w chl...
YouTube

Czy można wlewać wodę gazowaną do akwarium?

Usunięto użytkownika 31012 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 38743
Jw. Czy to może zaszkodzić? Piszę odnośnie tego tematu? https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/pielegnacja-akwarium/glony-i-sinice/jak-skutecznie-zwalczyc-krasnorosty-57489.html?start=15

Miejsca, w których można nabić butlę CO2 (cała Polska)

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 412 · Wyświetlenia: 394996
Sam stanalem przed decyzja zakupienia butli CO2 (poza wakacjami rzadko bywam w domu a przygotowanie 10l mieszaniny rekacyjnej jak by nie bylo zajmuje troche cennego czasu). Pomyslalem przy okazji o ...

Miejsca w ktorych można nabić butlę CO2

akwarybka w Technika CO2 · Odpowiedzi: 64 · Wyświetlenia: 140002
Gdzie w Jaworznie lub okolicach mogę nabić butlę Co2?

Napowietrzanie przez dyfuzor do Co2 - czy można

Ubot73 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7605
Dozuję Co2 z butli tylko w porze dziennej i jako że jestem zwolennikiem jak najmniejszej ilości "technikaliów" widocznych w akwarium chciałem zapytać czy można przez ten sam dyfuzor napowiet...

Gdzie postawić butlę CO2

justynabd w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2139
Zakupiłam butlę CO2 5L i nie mieści się w szafce pod akwarium, czy mogę ustawić ją na szafce obok akwarium tak, że zegary są powyżej lustra wody? Czy wszystko będzie prawidłowo działało? I jeszcze jed...

Umiejscowienie dyfuzora CO2. Gdzie?

Invisible w Technika CO2 · Odpowiedzi: 43 · Wyświetlenia: 28872
Witam. Przeglądając internet nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi odnośnie umiejscowienia dyfuzora. Ludzie piszą różnie, tj. nad wlotem filtra, pod wlotem filtra, przy wylocie filtra, lub po przeciwnej...

Czy mozna nabic butle z polerowanego aluminium?

KubaK w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3322
Witam wszystkich! Jakis czas temu zakupilem zestaw CO2 firmy Blau. Sustem sprawuje sie super ale narazie podaje gaz z gasnicy CO2. Jest to dosc popularna metoda na wyspach. Planuje zakup butli tez fi...

Czy mozna zaslepic reduktor co2 i nie dawać manometrow ?

aquaallegro w Technika CO2 · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3305
Jak w temacie. Jest taka mozliwość ? Niestety poprzez manometry gaz mi bokiem leci i musze sie ich pozbyć bo w moim mieście niestety nikt nie naprawia ani nie wymienia na nowe.

Juwel Rio 240 -gdzie dać dyfuzor?

Slavecky w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1826
Drodzy... Oto stoję na początku trudnej drogi ze zrobieniem mojego juwela 240l RIO porządnego, quasi roślinnego akwarium... Zestaw hula już od prawie 3 tygodni, dramatu nie ma choć mogłoby być lepiej...

Statystyki

Ten temat przegląda 271 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 271 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.