|
|
Spiek Ceramiczny - gdzie to można dostać ??
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
cześć ...
myśle żeby samemu zrobić sobie dyfuzor rospylający
tylko nie wiem gdzie można dostać spiek ceramiczny ??
Może ktoś kupował i wie gdzie to można dostać ??
Aha no i jaka jest tego cena ? bo może bardziej sie opłaca
jednak kupić gotowy.
pozdr.
-

Krzysiek
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Brzesko
Spieku raczej nie dostaniesz, robi sie go wlasnie w piecach i to lacznie ze szklanymi elementami. Jesli juz chcesz robic dyfuzor to poszukaj saczkow laboratoryjnych ze spiekiem, ale muzi byc odpowiednio gesty, bodajze G2
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
do niedawna myślałem o takim rozwiązaniu, ale żeby zamiast spieku, użyć krążka z drzewa lipowego wmontowanego w szklany "kieliszek". Koniec końców, kupiłem szklany dyfuzor Resuna ze spiekiem.
E
-

Ernest
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A jaka cena tego ustrojstwa?:)
Pozdrawiam  Mateusz Jędrzejczak
-

mcflurry
●
- Ranga: Grafik SMRW
- Miasto: klikash?
takich dyfuzorów są bodaj 4 wersje, cena to kilkadziesiąt złotych w zależności od... no własnie... typoszeregu mocy marketingowej  IMHO, skoro średnica spieku jest w każdym taka sama, więc nie ma sensu kupować jakichś ogromnych. Co do konkretnych cen i dostępności, popytaj u ludzi którzy ogłaszali się w dziale "giełda".
E
-

Ernest
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Poznań
Ernest napisał(a): IMHO, skoro średnica spieku jest w każdym taka sama, więc nie ma sensu kupować jakichś ogromnych. Co do konkretnych cen i dostępności, popytaj u ludzi którzy ogłaszali się w dziale "giełda".
E
Dokładnie, nie bardzo rozumiem celowość umieszczania długiej spiralnej rurki, która IMHO nie polepsza efektywności rozpuszczania się gazu.
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
>>Spieku raczej nie dostaniesz, robi sie go wlasnie w piecach i to lacznie ze szklanymi elementami. Jesli juz chcesz robic dyfuzor to poszukaj saczkow laboratoryjnych ze spiekiem, ale muzi byc odpowiednio gesty, bodajze G2<<
OK. Dzięki.
pozdr.
-

Krzysiek
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Brzesko
Powiązane tematy
Gdzie kupię taki spiek do qanvee m2 16/22.
Ostatnio rozebrałem swój dyfuzor a w spieku takie cuda.
Myślałem że to jakiś karton papier ale to jakiś osad.
Problem w tym że nie schodzi po moczeniu w chl...
Jw. Czy to może zaszkodzić?
Piszę odnośnie tego tematu?
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/pielegnacja-akwarium/glony-i-sinice/jak-skutecznie-zwalczyc-krasnorosty-57489.html?start=15
Sam stanalem przed decyzja zakupienia butli CO2 (poza wakacjami rzadko bywam w domu a przygotowanie 10l mieszaniny rekacyjnej jak by nie bylo zajmuje troche cennego czasu).
Pomyslalem przy okazji o ...
Gdzie w Jaworznie lub okolicach mogę nabić butlę Co2?
Dozuję Co2 z butli tylko w porze dziennej i jako że jestem zwolennikiem jak najmniejszej ilości "technikaliów" widocznych w akwarium chciałem zapytać czy można przez ten sam dyfuzor napowiet...
Zakupiłam butlę CO2 5L i nie mieści się w szafce pod akwarium, czy mogę ustawić ją na szafce obok akwarium tak, że zegary są powyżej lustra wody? Czy wszystko będzie prawidłowo działało? I jeszcze jed...
Witam.
Przeglądając internet nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi odnośnie umiejscowienia dyfuzora. Ludzie piszą różnie, tj. nad wlotem filtra, pod wlotem filtra, przy wylocie filtra, lub po przeciwnej...
Witam wszystkich!
Jakis czas temu zakupilem zestaw CO2 firmy Blau. Sustem sprawuje sie super ale narazie podaje gaz z gasnicy CO2. Jest to dosc popularna metoda na wyspach. Planuje zakup butli tez fi...
Jak w temacie. Jest taka mozliwość ? Niestety poprzez manometry gaz mi bokiem leci i musze sie ich pozbyć bo w moim mieście niestety nikt nie naprawia ani nie wymienia na nowe.
Drodzy...
Oto stoję na początku trudnej drogi ze zrobieniem mojego juwela 240l RIO porządnego, quasi roślinnego akwarium...
Zestaw hula już od prawie 3 tygodni, dramatu nie ma choć mogłoby być lepiej...
|
|