Co sądzicie o tej wodzie ?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co sądzicie o tej wodzie ??

Liczba wyświetleń: 1323·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 maja 2005, 15:18 Co sądzicie o tej wodzie ??  (#1)  

Witam

W ostatnich dniach pełen podekscytowania pobiegłem do zoologika by kupić testy.
Na poczatek kupiłem test na pH i twardosc wody :), wiem że to troche zamało ale cóż, d oprzyszłeg otygodnia uzbieram na następny ;). Powiedzcie mi co sądzicie o tej wodzie (badałem oczywiście kranówe), zaznaczam wode ciagne z studni.
pH 7,6 - 7,8 ale bardziej skłonny jestem do 7,8 (trudno dojść czasem jaki to kolor)
Two 25 stopni niemieckich - dupa woda twarda :(
Tww 14 stopni niemieckich (dobrze czy źle bo niewiem za co wogule ten wskaźnik odpowiada)

wariw

koplek Pszczyna

24 maja 2005, 19:04   (#2)  

Ja tam nie wiem jaką sam mam ale taka woda jest może trochę za twarda i zasadowa. Aczkolwiek ludzie pokazują że roślinki rosną naprawdę dobrze w takiej wodzie.
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4892
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/
YouTube

Coś zmienić? Co sądzicie?

cyberain w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6094
Witam, co sądzicie o tej aranżacji? Prawa strona razi?:P DSC_0239.JPG DSC_0238.JPG NOTE 3 TAPATALK
DSC_0025.JPG

[54] Iwagumi -układ kamieni co sądzicie

kamil0s w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 8672
Witam w załączniku przesyłam ułożenie kamyczków i proszę o Wasze opinie. Akwarium 60/30/30.
20130217_171116.jpg

Pierwsze akwarium naturalne 112L co sądzicie??

hanyss w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2531
To moje pierwsze akwarium 112L 80x35x40. Chciałbym żeby wyglądało w stylu nature :) Aranzacja jest zrobiona z 10L Manado i nie wszędzie zostało wypelnione do końca tak jak naprzykład srodkowa część...

Klejenie roślin w wodzie

arek03 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4129
Witam czy jest możliwość klejenia mchu w wodzie . Jaki klej możecie polecić mi chciałem przymocować mech na skałach lecz akwarium już zalane jest. Wysłane z Redmi Note 8 Pro przy użyciu aplikacji m...

Co sądzicie o takim gadżecie na akcesoria aquascapera

Tomasz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 9267
Często trzymamy na wierzchu akcesoria takie jak pincety czy nożyczki, wkomponowując je w otoczenie akwarium. Są jednak osoby, które lubią porządek i próbują w jakiś sposób zorganizować akcesoria lu...

Co sądzicie o takich 3 planach?

Chmielu w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1111
Pytanie jak w temacie... Co sądzicie o takich 3 planach w akwarium jedynie 30 litrowym...? Hemianthus (duży heniek tzw.) - 3 plan, Eleocharis acicularis - 2 plan, Hemianthus (mały heniek tzw.) - 1...

[112l] co o nim sądzicie?

kubaratan w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6207
Witam Mam pytanie co w tym zbiorniku mogę jeszcze zmienić (oczywiście na leprze) http://img101.imageshack.us/img101/9040/forumbh.jpg http://img265.imageshack....

Co sądzicie o takiej aranżacji?

siwkins w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 751
Witam Wszystkich, jest to mój pierwszy post na tym forum i od razu proszę Was o radę, jutro startuje z akwa 98l (80x35x35), światło 2xT8 18W (865+aquarelle)+ T5 24W 865, filracja fluval 103, podłoż...

co sadzicie o takiej aranzacji?

B.A.T.E.K w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2789
jest to moja wizja mojego akwa. wymiary:90x40x40 oświetlenie:4x18W(na razie nie wiem jeszcze jakie ale na pewno jakieś odpowiednie) podłoże:ziemia ogrodowa ok 3cm. na to żwir czyli planuje low-tech...

Statystyki

Ten temat przegląda 237 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571001
 •  Liczba wątków: 48804
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 237 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.