otosek vs fire red/ red cherry
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam
Chcialbym zalozyc malenki zieleniak cos kolo 40-45 litrow. Jako obsade planuje 3-4 otosy i stadko krewetek cherry/fire red, czy otoski nie bede molestowac krewetek i czy te dwa gatunki wystarcza zeby trzymac w rydzach glonki ??
Fish knows everything 
-

tuptus
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Książenice
Otoski nie będę molestować krewetek, ale czy taki układ wystarczy na glony? Raczej nie, zgodnie z prawem murphiego.
-
Janusz_P
●
Przydałoby się więcej otosków i stadko ok. 10 sztuk krewetek.
-
Dziad Borowy
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Co do krewetek to nie musisz się obawiać że przy wiekszej ilości będziesz miał wizualny tlok  Pójdą między zielsko a wszystkie na raz zobaczysz w worku przed wpuszczeniem 
-
Jan Poświata
●
U mnie otoski całkowicie ignorują krewetki, a krewetki całkowicie ignorują otoski. Ale faktycznie powinieneś ich mieć więcej.
Pozdrawiam,
Amelka
-
amelka
●
Powiązane tematy
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej.
Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Po wymienieniu podłoża na żwirek i kupieniu 2 ślimaków helenek, nagle zaczęły zdychać krewetki.
Przed wpuszczeniem krewetek do akwarium, dolewałem im minimalnie wody z akwarium, żeby do niej się przy...
Panowie widzę że mchy w krewetkarium potrzebują suplementacji nawozów to samo Monte Carlo. Czy nawożenie pełną linią Seachema nie zaszkodzi cristal red'om ? Gazuje też CO2
Wykonałem właśnie wszystkie ...
Witam
Wczoraj pojawił się problem z kiryskiem, dzisiaj kolejny z otoskiem i nie wiem co robić. Czy to choroba? Zatrucie? Do tej pory (3 miesiące) wszystko było ok.
Otosek : jakąś chwilę temu zauważ...
Czy takie zaczerwienione skrzela u otosków są ok? Coś mi się dzieje z nimi, od 3 dni prawie wcale się nie ruszają :(
2 gupiki które mam też pokładają się na dnie.
W sobotę wyciągnałem filtr wewnętrzny...
Witam wszystkich forumowiczów.
Moje pytanie jest takie, czy wbrew wszystkim opiniom bocja wspaniała żywi się lub zdarza im się zjadać krewetki? Zwłaszcza chodzi mi o te red cherry bo z amano czy z fi...
|