Czy ktos stosuje symfonie zlota dluzej niz rok? Natknalem sie na wzmianke, ze odklada sie ona w podlozu i po przekroczeniu masy krytycznej powoduje nie kontrolowany rozwoj glonow. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie
A mozesz powiedziec jak stosujesz i jakie masz problemy. Ja mam roztwor 40 g symfonii 20g K2SO4 w litrze wody z RO podaje dziennieok 2 ml na 100 l wody w akwarium. Z roslin jestem zadowolony. Paletki tez rosna tak jak trzeba
andrzejkowac w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1910
Mam swoje akwarium 270l na ziemi z hydroponika i łatwymi roślinami typu zabienice kryptokoryny .Akwarium ruszyło w 2018r na początku oprócz zielenic nie był większych problemów wszystko rosło parametr...
klasyk211 w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 975
Znalazlem dobry kalkulator zulixa. W tabeli jest opcja rozrobienia symfoni zlotej. Chem sie upewnic czy dobrze to rozumiem. Moje akwa 450L dawka dzienna 10 ml SZ 50g + Fe13% 5g nawoz 500ml gotowy. To ...
klasyk211 w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 892
W ostatnim miesiącu nawoże solami, jestem zadowolony. Wcześniej dawałem SZ + fe13% + potas. Pytanie czy moge uzupełnić sole SZ? SZ to mikro. Fe13% tez jest potrzebne. Mam fajny kalkulator na sole, lec...
kafelek40 w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1284
Witam dziś rozrobiłem nową porcję symfoni , rano zapodałem stałą dawkę i wieczorem wysypało mi nalot zielony na szybie .Teraz pytanie zaciekawiło mnie to i co zobaczyłem że ten nawóz w słoiku również ...
Ola w Nawożenie· Odpowiedzi: 121 · Wyświetlenia: 102325
Wiem że nasza Symfonia złota cieszy się dużą popularnością wśród akwarystów, stąd jesteśmy co dzień zasypywani mailami i przyznam nie mamy już sił i czasu na odpisywanie każdemu z Państwa. Poniżej pod...
Danny840402 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 466
Mam do Was pytanie, a mianowicie; do dzisiaj nawożę produktami aqua art tzn. macro RED PRO i micro PRO. Czy macie jakieś propozycje innych nawozów ale tez z lini macro i micro, myślałem nad solami int...
Agencik w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1631
Witam,
Gdzie można w Trójmieście kupić symfonie złotą (najlepiej w Gdańsku), lub ewentualnie jakiś akwarysta z Gdańska ma nadmiar i mógłby oddać lub sprzedać ?
Aha, oczywiście prócz tego sklepu ...
Dan11 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 759
Witam potrzebuję porady odnośnie nawożenia symfonią, a konkretnie interesuje mnie czy muszę jeszcze stosować jakies inne nawozy.
Oczywiście nie licząc co2 oraz FE i K.
bardzo proszę o konkretne pora...
korben28 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 783
Witam. Już parę razy zdarzyło mi się robić zakupy w sklepie RA i za każdym razem jako produkt za 1 złotych wybierałem symfonię. Pytanie takie, czy jest to ta sama symfonia złota, czy coś innego ? Jak ...
Statystyki
Ten temat przegląda 508 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570937
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 508 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej