dlaczego gurami nie buduje gniazda? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

dlaczego gurami nie buduje gniazda?

Liczba wyświetleń: 2121·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
mam dorosłą pare gurami niebieskich
juz w ogolnym akwa widzialem jego checi do zrobienia gniazda
kupilem drugie akwa 54l
zalalem do 20cm woda
troche roslin ( zabienica, bacopy i paprotka na pow.)
woda 29st, tlko swiatlo
bez zadnego filtra
i czekam juz 3 tygodnie a on nic nie robi
raz tylko widzialem jakby tarlo bez gniazda, bo lezal zwiniety pod samica przy pow.
co mam zrobic?
Akwa 240l - dyskowce. 112l - malawi
Internetowy sklep akwarystyczny - http://www.akwamaniak.pl
Forum miłosników krewetek karłowatych - http://www.krewetkomaniacy.pl

Rafal111
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

26 kwi 2005, 17:02   (#2)  

Ryby nigdy nie trą się na zawołanie hodowcy, a zwykle tylko w pewnych okresach i dobranej parze. Gurami niebieski to forma gurami dwuplamistego, genaralnie łatwe w rozmnażaniu. Tylko jaką masz wodę? Po szczegóły zobacz: Kornobis S. Slodkowodne ryby akwariowe. Wydawnictwo Poznańskie, 1990.

Stefan

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Dlaczego ewolucja ciągle tworzy kraby?

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1241
Zapraszam do obejrzenia:
Image1678372888.067244.jpg

Gurami

KrzysieKylo w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1054
Witam, czy ktoś pomoże rozróżnić płeć u tych osobników? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :) Image1678372888.067244.jpg Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
krewetka2.jpg

Krewetka nosi jajka ale ich nie wachluje .

tysonpb w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6091
Witam, tak jak w temacie dziś zauważyłem pierwszą krewetkę z jajkami w moim krewetkarium . Z tego co mi wiadomo to samice wachlują i przekładają jajka w celu ich natleniania, lecz u mnie krewetka nosi...

Małe.glonojady nie wychodzą.

jaztorunia w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5170
Witam. Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...

Żółw nie może nurkować

Kacper183 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2399
Witam Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l. Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może. Nie wiem czy to wina akwariu...

Neony Innesa nie pobierają dafni/rozwielitki

wojtalkow w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2802
Witam, mam zapytanie, czy to normalne, że Neony Innesa nie chcą jeść dafni/rozwielitki? W zeszłym roku jak założyłem akwarium, zakupiłem dafnię i szklarkę do karmienia Neonków Innesa. Chciałem dawać i...

Kontrola populacji Endlera ale nie krewetek

szkot w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2675
Dzień dobry, Czy pielęgniczka Kakadu sprawdzi się do kontroli populacji gupika Endlera bez naruszenia znaczącego populacji krewetek? Mam jak na razie mało mchu, gdzie krewetki mogą się chować, więc p...

Ryby nie rosną - Gdzie tkwi problem?

Anonim 62644 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9644
Cześć. Parametry wody: Kran Ph 7,2 Kh 14 Gh 25 Fe 0 Cu 0 Sio2 6.0< NH4 <0,05 NO2 0,025 NO3 10 PO4 0 TDS 497 Us 1010 Akwarium Ph 7,5 Kh 10 Gh 26 Fe 0 Cu 0 Sio2 6.0< NH4 >0,05 NO2 0,3 NO3 ...

Czy akwarium nie będzie za małe

Jarosz123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1580
Planuje założyć akwarium, kostkę 30x30x30. Chcę tam trzymać bojownika i krewetki. Moje pytanie brzmi czy mogę do niego jeszcze dobrać kilka bystrzyków amandy czy to już będzie za dużo? Wysłane z M20...

Gurami mozaikowy płeć

19yanaz90 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2789
Proszę o pomoc w identyfikacji płci, nie wiem czy to parka czy nie, trochę się różnią od siebie, ale nie jestem pewny. Dla mnie wyglądają na 2 samice. Rybka nr 1 jest trochę ogólnie większ, czasami, s...

Statystyki

Ten temat przegląda 230 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 230 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.