Skąd wziąć dwutlenek węgla ??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Skąd wziąć dwutlenek węgla ???

Liczba wyświetleń: 1772·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
chce zalozyc akwarium z duza iloscia roslin i mam zamiar nawozic je CO2. tylko ze nie wiem gdzie mozna go nabyc :? i oczywiscie tanio.... prosze o prade[/b]

vega

06 kwi 2005, 13:45   (#2)  

Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

07 kwi 2005, 07:46 dzieki  (#3)  

pomogla mi twoja odpowiedz. ale wlasnie dowiedzialem sie jak zrobic wlasna bimbrownie i chyba najpierw wyprobuje tego sposobu :) pozdro

vega

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Easy-Life EasyCarbo Bio - nowa, naturalna wersja węgla w płynie

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1854
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...
YouTube

Wpływ węgla w płynie na test PO4 ?!?

Bartek1984 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4954
Witam, jakiś czas temu wróciłem do akwarystyki i na dobry początek kupiłem Carbo Aqua-artu. Posiadam zestaw testów m.in na PO4 firmy SERA. Woda podmieniana w akwa co tydzień 50% a test w zaparte robi...

Potas kontra azot skąd te różnice

lesniowka w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6212
Chodzi o akwarium na żwirku Pierwsza opinia Dawka 2-3 N tygodniowo jako co tydzień jako proxy z dowolnej mojej receptury Makro Dawka lub utrzymywanie około 10 ppm Ca, 4 ppm Mg i około 4 ppm K, 8 ppm...

Skąd wzięły się te stosunki

lesniowka w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 7473
Czy może ktoś wie skąd wzięły się stosunki pierwiastków, które od lat pojawiają się na forach Ca do Mg stosunek 4-1 NO3 do PO3 stosunek 10-1 tu to trochę wiadomo były prowadzone badania naukowe i stw...

Alternatywa dla węgla w płynie i dawkowanie

haiaw w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1398
Czy jest jakaś tania alternatywa dla np EasyCarbo, tak jak np K2SO4 dla potasu w płynie? I jak się mają tabele rozpuszczania CO2 w danym pH i kH ? Jeśli dozuje sie CO2 z butli i widać, że np energy m...

Skad u mnie sie bierze co2

pyciu w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1650
Witam prosze o pomoc skad u mnie jest co2 jezeli wogole go nie podaje w akwarium stezenie tego gazu 47ppm a optymalna zawartość to 15 - 25 ppm wychodzi na to ze mam go za duzo jak to sie dzieje Zbior...

Masakra, czyli skąd tyle dobra w wodzie?

ZaHoryzontem w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 5375
Zniechęcony wróżeniem ze zdjęć 'kopnąłem' się wczoraj do Derry po testy.. I tak: Kranówka (woda pochodzi z leżącego w górach jeziora, widziałem, czyste, w zasadzie bez roślin w strefie widocznej...

Źródło Fosforu,skąd wziąć?

dayus w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4847
Witam! Potrzebuje samego fosforu do akwarium. Myslalem,nad kwasem ortofosforowym,ale ten zbija pH,czy jest coś,co da mi sam Fosfor nie zbijajac pH?

Skąd Węgiel?

Jimi 79 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 764
Witam! Mam troche nietypowe pytanie: Czy rośliny potrafią pobierać węgiel w inny sposób niż z dwutlenku węgla :?: Czy np: potrafią go pobierać ze złożonych związków organicznych, lub węglanów?...

Skąd wziąść Lub Kupić KNO3??

lukaszb87 w Nawożenie · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 6294
Witam skąd wziąść KNO3??

Statystyki

Ten temat przegląda 1262 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1262 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.