Jaki test na NO3 polecacie??
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam.
Moze byl taki watek ale nie mam czasu zbytnio szukac (korzystam okazjonalnie z sieci u dziewczyny a ta mocno sie denerwuje jak przyjezdzam i zamiast z nia posiedziec slecze przed kompem wiec prosze o wyrozumialosc) wiec jezeli jest to prosze wkleic link i zamknac post.
Jezeli nie bylo to prosze o wasze podpowiedzi.
-
Grzesiek_K.
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja mogę polecić test zooleka, tani bodajże 18 zł. Mam też test Sery, ale jest drogi. Testy wskazują te same wartości NO3 w wodzie. Mniej problemowy w obsłudze jest test zooleka.
-
Emel Woo
●
Jak wyżej, posiadam test Zooleka oraz Sery, wyniki identyczne.
Pozdrawiam!
-
Bąku
●
- Ranga: Początkujący
No to teraz możesz spokojnie posiedzieć z swoją dziewczyną. 
-

Be-Pio
●
- Ranga: Najlepszy Aquadesigner 2015
- Miasto: Lublin
witam
a czy ten proszek króry dodaje sie do wody w tescie zooleka powinien sie całkowicie rozpuścić po w sypaniu do wody?
-

jkkk3
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Sędziszów
jkk3 napisał(a):witam a czy ten proszek króry dodaje sie do wody w tescie zooleka powinien sie całkowicie rozpuścić po w sypaniu do wody?
Nie powienien, jego zadanie jest inne
-

GP
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Krosno
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Emel Woo napisał(a):Ja mogę polecić test zooleka, tani bodajże 18 zł. Mam też test Sery, ale jest drogi. Testy wskazują te same wartości NO3 w wodzie. Mniej problemowy w obsłudze jest test zooleka.
ech... a ja kupilam sery i sie z nim mecze 
-
glon
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam
Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Ile tego azotu podawać jest rozmowa co w drugim temacie. Można w różny sposób podchodzic do nawożenia azotem i fosforem. Według internetu w akwarium rybnym NO3 może być za wysoko dlatego zaleca się po...
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Witam.
Chcialbym zapytac, jakie konsekwencje może wywołać nagły spadek azotanów w akwarium slodkowodnym.?
Wywolac to może jakiś konkretny glon?
Pozdrawiam serdecznie grupe i forumowiczów.
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
Witam jaki mineralizator byście polecili do akwarium 54l na wodzie ro, na podłożu jałowym bez podawania co2 z niewielką ilością niewymagających roślin ,żeby GH było w okolicach 8. I też żeby ph było w...
W jednym z moich akwariów 75L zapchał się miesiąc temu prefiltr podłączony do starego okrągłego Eheima o poj ok 3L. Wkłady też były zasyfiałe. Doszło wtedy do wzrostu NO2 (zaobserwowałem to po tym jak...
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
|
|