Witam,
jaki miec lepiej w akwarium roslinnym przeplyw na godzine 1,5 czy 4 razy objetosc zbiornika?
Mysle, ze za pomoca kolanek zmniejszy sie to odpowiednio do 1 i 3 razy objetosc na godzine.
Oman w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2880
Cześć.
Posiadam filtr RO jak na zdjęciu poniżej:
filtr RO.jpg
Woda zasilana przez metalowy wężyk przepływa przez 4 prefiltry, następnie cienkim wężykiem wpada do pompy, z której zasila pierwszy f...
vundo w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2894
Cześć, czy ktoś wie, która pompa power head pasuje do podżwirówki Ista? Ktoś coś próbował? Nawet nie musi pięknie pasować jak puzzle, ważne żeby działała przy zastosowaniu jakiejś redukcji. Bo już wie...
radh w Filtracja· Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34568
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody.
Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto).
Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3843
Hej
Szukam jakiejś nie dużej zewnętrznej pomy przepływowej która ma mi służyć to spuszczania wody przy podmianie.
Możecie coś polecić moz ebyc chińczyk byle zasilany z gniazda i wydajność 500-1000l/h...
Hultaj w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2539
Akwarium jest , sump jest - pompy nie ma i nie mogę się zdecydować.
Jaką pompę (możliwie cichą ) polecacie . Potrzbeuję wydajność 12000.
Jak oceniacie pompy Aqua Nova z serii N-RMC?
Czesław_H w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1542
Witam użytkowników akwarium. Jak pisałem już wcześniej na innym temacie jestem początkującym właścicielem akwarium. Razem z akwarium ( 112 l ) dostałem filtr CristalProfi CP120. Po zainstalowaniu prze...
dzidek8989 w Filtracja· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6566
Właśnie uruchomiłem moj filtr RO. Membrana jaka posiadam ma 150 gpd. Po uprzednim przefiltrowaniu prefiltrow przyszedł czas na włożenie membrany. Po kilku minutach czas na test wydajności.
RO/odpad 1...
przemo201 w Filtracja· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2896
Jak myślicie, czy można wspomóc kubełek (Tetra tec 800plus) dodatkową pompę zewnętrzną (np: Aquael unipump) w celu zwiększenia przepływu?
Zastanawiam się czy nie uszkodzę kubła.
marcin_gargi w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2772
Witam, używa może ktoś z was pompy Hydor do podmian wody? Trochę męczące jest ręczne podmienianie i wymyśliłem sobie zautomatyzowany sposób ale nie wiem czy taka pompka da radę. Akwarium 120x50x50 sza...
Statystyki
Ten temat przegląda 780 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 570933
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 779 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej