Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Czy zalecane dawkowanie TMG dotyczy podmienianej wody czy do pojemności całego zbiornika??
Proszę o szybką odp.
Mam 112 L ile muszę lać. Daję CO2 a zbiornik jest średnio zarośnięty.
-
Tomasz Zawół
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Ale to jest identyczny opis jak na mojej butelce. I w tym właśnie mam problem. Czy podane dawki mam stosować w przeliczeniu na ilość podmienianej wody czy na pojemność całego akwa.
Czyli jak podmieniam tygodniowo 25L czy mam dać (w inst jest 5ml na 50 l wody) 2,5 ml czy liczyć na cały zbiornik czyli wychodzi 10 ml na 100L na tydzień. A tu jest już zasadnicza różnica.
-
Tomasz Zawół
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam
Podawaj na caly zbiornik i nie szczyp sie tak z tymi mililitrami to nie apteka
Tyman
-

Tyman
●
Z zalecana iloscia ostroznie. Wydaje mi sie ze jest sporo za duza. Ja zaczynalem od polowy zalecanej wartosci (tak chyba zreszta Tropica radzi w instrukcji). Licz na caly zbiornik.
pozdrawiam,
Andrzej
-
Broadway
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
Witam!
Chciałbym was zapytać czy takie proporcje i wartości soli jakie wpisałem i obliczyłem są w porządku?
W dodatku chciałbym upewnić się o dawkowanie mikro+, jeśli po lewej wpisałem że 1ml mikro+,...
Witajcie
Chciałbym zrobić TMG TPN+ i zastanawiam się, czy nie zrobić tego na bazie lepszych soli aniżeli oferują w mieszankach do TMG TPN+?. koledzy z forum.. tj bazy już wymieszane. M am na myśli Ak...
Witam
Pytanie do stosujących AZOO NATURE GRO Plant Premium
Jak dawkujecie,wg zaleceń producenta co 4-7dni, czy w dawkach dziennych podzielonych??
Jakie macie opinie na temat tego nawozu??
Witam, czy może ktoś pomoc jak rozgryźć dawkowanie mineralizatora growsie?
Mam akwarium 50L, i nie wiem ile go podać do tego akwarium, chciałbym uzyskać około ten stosunek 4:1 i gh koło 7, ale czy da...
Witam
Mam pytanie do tych co używają Mineralizatora Vimi do swojej wody RO. Ile używacie gramów na ile litrów do podmian? Jakie otrzymujecie potem gH i Kh w wodzie do podmiany i/lub w akwarium po pod...
Hej! Zauważam niedobór potasu na liściach lodygowców, co za tym idzie chciałbym uzupełnić te niedobory.
Na n moment używam tylko Aquaflora N z zooleka opartego na KNO3 ale potasu to on niewiele uzup...
Ze wzgledu na wysoki potas postanowilem nawozic czesciowo Ca(No2)2.
Tylko jak to rozrobic.
Mam kalkulatory takie jak ten http://www.holenderskie.pl/?m=12/a/kalkulator_pmdd_p
Mam rowniez kalkulator w k...
Jak rozpuścić i dawkować 6% Fe-EDDHAt bez ryzyka wytrącania do wody? Będę też stosował VIMI Reminamin do RO. Mam rownież K2SO4, ale przy tym mineralizatorze raczej stosowanie go nie bedzie potrzebne, ...
Cześć,
Na podstawie załączonego zdjęcia.... czy wg. Was, ilość roślin w akwarium jest duża, czy mała ?
Pytanie wynika z ilość dawkowanego nawozu COMPLETE dla roślin. Obecnie co tydzień podczas podm...
Witam.W następnym tygodniu zakładam krewetkarium, i nie znam się na dawkowaniu chemikalii do akwariów, więc jeśli ktoś by mógł to proszę o pomoc.. ;)
KREWETKARIUM 30l
Carbo PLANTA GAINER
Classic PLA...
|