Krewetkarium [zielone wzgórze] - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Krewetkarium [zielone wzgórze]

Liczba wyświetleń: 2568·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam chciałbym zaprezentować mój zbiornik. Krewetkarium :
pojemność 20 litrów
oświetlane kompaktem 11W,
filtracja kaskada aquaszut,
brak CO2 i nawożenia.
Obsada to 10 szt C.babulti [green].
Rosliny to mech jawajski, rotala indica, gałezatka, pelia.
Zbiornik działa 1,5 miesiąca tydzien temu przybyło kilkadziesiat młodych.
Ps. Już dojrzewa wiekszy baniak
Pozdrawiam futermelok

futermelok
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

08 mar 2005, 23:02   (#2)  

Witam

Bardzo fajny zbiornik i ciekawa aranżacja. Akwa wydaje się znacznie większe niż wskazuje na to objętość. Ogólnie dla mnie wzór do naśladowania.

Pozdrawiam
numer gg: 5548394

Łukasz Thiede
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bytom

maciekplastek

10 mar 2006, 23:49   (#3)  

ładne , ale że rotala rośnie w tym baniaku , z 11W kompaktem(chodzi o enegrooszczędn żrówke , tak ?) :o , myślałem że ona ma duże wymagania :roll: nawozisz czymś ??

maciekplastek

Zobek Gliwice

11 mar 2006, 17:17   (#4)  

maciekplastek napisał(a):ładne , ale że rotala rośnie w tym baniaku , z 11W kompaktem(chodzi o enegrooszczędn żrówke , tak ?) :o , myślałem że ona ma duże wymagania :roll: nawozisz czymś ??

Nawożenia nie ma (wiem chociaż to nie mój baniak :wink: ). Wystarczy dokładnie przeczytać opis zbiornika :!:

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Inspiracja - krewetkarium Green Aqua

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2603
To zbiornik, który zakładały dziewczyny jakiś czas temu.
YouTube

Tutorial NANO krewetkarium (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1363
Zapraszam do obejrzenia, nie zapomnijcie włączyć tłumaczenia napisów na polski.
IMG_2158.JPG

20l - Krewetkarium - Baartuss

Baartuss w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 349 · Wyświetlenia: 86673
Cześć :) Założyłem wyczekiwane przeze mnie krewetkarium 20l .. Zbiornik na wodzie kranowej. Dodałem bakterie Tropical BactoActive na początek. Woda trochę mętna bo wczoraj zalane samo podłoże, a dzisi...
1489081922770.jpeg

Moje drugie akwarium - kostka krewetkarium

akwaneon w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2353
Witam! To moje drugie akwarium. Mniejsze... Większe ma 50 l Zalane 7.03.2017 całkowicie wodą ze starego akwa, więc woda kryształ. Uznalem także, że skoro woda 100 % gotowa...to wrzuce zwierzątka [SM...
6.JPG

Krewetkarium 25l

weder w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 175 · Wyświetlenia: 63101
Witam postanowiłem założyć sobie mały zbiornik 25l bez gazu ( takie małe LT ) Z założenia ma to być zbiorniki z kilkoma bardzo małymi rybkami oraz krewetki. Zastanawiam się nad podłożem jakie wybrać ...
WP_20160127_06_24_40_Pro.jpg

16l - krewetkarium - looptr000p

looptr000p w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2691
Jak nawozić, jak podmieniac wode?
aquaair25l120108smallnh6.jpg

Krewetkarium

AnYya w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1259
Dzień dobry, na wstępie chciałabym napisać, że jestem totalnym laikiem i będę zakładać swoje pierwsze mini akwarium. Nie jestem pewna czy to dobry dział bo mam wiele pytań ale być może znajdzie się kt...

Początek przygody, krewetkarium 20l. Czekam na sugestie.

Istotka95 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1387
Witam wszystkich którzy postanowili zerknąć na mój wątek. Obecnie jest w trakcie tworzenia drugiego krewetkarium, pierwsze raczej założyłam bez zastanowienia i czytania o tym. Te małe urocze skorupiak...

Mcharium-krewetkarium aranz 63l

BANZAJ w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 7509
Witam.Baniak 60x35x30 Podloze sam drobny bazalt Filtr gabkowy,jak widac.. Ale moja prosba jest do was , bo jak ciezko znalesc mi koncepcje na duze akwarium to przy takim maluchu jeszcze masakra..Niby ...

Jak zrobić wzgórze w akwarium?

Dorotek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4455
Przymierzam się do 300 - litrowego baniaka. Zastanawiam się jak praktycznie zrobić wzgórze bez zużywania na to tony substratu, czym je wypełnić i jak(żwirek? lawa?). Jak zrobić dwa nieregularne wzgórz...

Statystyki

Ten temat przegląda 307 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 307 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.