Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
czy ktos moglby mi poradzic najlepszy wariant oswietleniowy
mam akwa 400L 130x60x50 z wyjsciem na 5 rur (jedno wyjscie chwili obecnej nie dziala ale juz niedlugo:)
jak na razie mam 3x Hagen aqua-glo40W, 1x sun-glo 40W i 1x Sylvania gro-lux 36W
dodatkowo zalozylem odblysnik w postaci blachy wyklejonej folia lustrzana ale moge juz powiedziec ze nie ma porownania do indywid odblaskow z rur pcv na kazda swietlowke
wiec jaka kompozycja swietlna i ile powinienem miec W w przypadku mojego akwa
sweitlowki znajduje sie ok 10cm nad lustrem wody
pzdr
-
kary
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
czyli lepiej czy gorzej bo nie bardzo zrozumialem
lepsze indywidualne czy po calosci odblaski ??
-
Matrix
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Witam,
Uważam, że 5 świetlówek po 40 W z odbłyśnikami z rur PCV w zupełności wystarczy.
Dziad Borowy
-
Dziad Borowy
●
Powiązane tematy
Witam. Czy 124lm/l to przesada?
Wysłane z AMN-LX9 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Od dłuższego czasu (a w zasadzie od zawsze), mam problem z wybarwieniem roslin czerwonych. I kiedys na T5 i obecnie z LEDami. Kombinowalem juz sporo z nawozami, a ze probuje kazdy aspekt dobrze doprac...
Cześć,
będę robił własną pokrywe LED do akwarium 90x45x45 roślinnego, a dokładnie dwie belki z profilu 16cm.
Pytanie do Was o ledy kolorowe (bo że białe mają być na zmiane 6500 i 8500 to wiem).
Są d...
Witam.
Przykładam się do zrobienia belki power led 14W.
Belka miałaby się składać z 14 diod.
Myślałem nad kombinacją:
-4x 6500K
-4x 8500K
-3x Royal blue
-3x Deep Red
Jak myślicie, lepiej mieszać czer...
Witam, mam pytanie czy 10000-11000 Lux na dnie akwarium (55cm od lampy do substratu) jest wartością wystarczają dla roślin trawnikowych? Lampy LED 5730, Dzieki
Witam . Potrzebuje rady co do oswietlenia
Posiadam zbiornik 450l ( 60cm wysoki )z duzą ilością roślin . Moje oświetlenie to :
-sylvania grolux 8500K 54W x1szt
-PLANT PRO 54W x2szt
-freshwater pro 6600...
Witam, mam pytanie , czy jeżeli mam swietlówke groulux umieszczoną nad szklanym wzmocnieniem akwarium to całe widmo światła dociera do roślin? Przez szybe sie nie opalimy, dlatego moje pytanie, boje s...
Posiadam akwarium 205 l założone ok 4 miesięcy temu na torfie (przysypanym drobnym 1 mm żwirkiem). Od 1,5 miesiąca woda do podmian to 2/3 RO i 1/3 kranówka. CO2 z butli wysokociśnieniowej. Nawożenie m...
Witam, akwarium; standard 112l. Przegrzebałem już chyba wszystkie sklepy internetowe w poszukiwaniu belki idealnej. Są albo za długie, albo mając odpowiednią długość mają za mało Wat. Stąd pytanie, co...
Witam, mam pytanie odnośnie power led, mianowicie jaki procent diod kolorowych powinien być do białych?
Jest ciężko coś znaleźć na ten temat a widzę po ankiecie, że dużo osób ma ledy.
Ja zrobiłem la...
|
|