patent na energooszczędną? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

patent na energooszczędną?

Liczba wyświetleń: 1085·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 sty 2005, 14:19 patent na energooszczędną?  (#1)  

Ma ktoś jakiś patent jak najlepiej zawiesić świetlówkę energoszczędną nad akwa. Chciałbym aby energoszczędna była w poztcji poziomej. Patrzyłem na jakieś lampki w obi, ale tam straszne ździerstwo. Nie zależy mi na estetyce. Po prostu ma działać.

Plaga

Grzegorz Guzik Kraków

25 sty 2005, 11:58   (#2)  

Kup oprawke na zarowke, i zrob odblysnik z blachy, albo np z foremki do ciast- do nabycia w licznych hipermarketach, i przykrec lub nawet przyklej oprawke wewnatrz. Mozesz to wszystko podwiesic, polozyc, podeprzec, pokombinuj..
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

17263024922056816243280038951954.jpg

Która lampa bądź świetlówka jest energooszczędna

Basia9819 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2681
Witam a właśnie się zastanawiam nad wymianą oświetlenia u siebie w akwarium 60l na jakiś którejś bardzo energooszczędne tylko nie wiem czy wziąć sobie świetlówkę czy po prostu lampę ledową i to jest m...
Bez tytułu.png

Oświetlenie do 25l - LED czy żarówka energooszczędna?

Przesmo84 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 17971
czy oswietlenie led do takiego akwa jest wogole oplacalne?? czy wystarczy energooszczedna zarowka?

Żarówka energooszczędna.

cichy33 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3275
Witam, mam małe akwarium 15l, myślałem żeby zrobić małe krewetkarium dla caridin, mam filterek, jedynie brakuje mi oświetlenie a nie chce wydawać za dużo, pomyslalem czy by można było zrobić oświetlen...

Żarówka energooszczędna (doświetlenie tyłu)

king1000 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 1841
Chcę doświetlić tył akwarium w tym momencie mam 0,53 W/l myślałem o dołożeniu Philipsa 8W x 2 co w sumie dałoby mi ciut powyżej 0,7 W/l. Wyczytałem, że taka żarówka świeci mocą zwykłej 40W żarówki, ...

energooszczędna zarowka

b7223458 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1022
Witam! Posiadam akwarium 45l, chcę zrobić do niego oświetlenie. Świetlówek nie opłaca mi się kupować, zresztą z wykonaniem u mnie będzie kiepsko, no i drogie... Chcę to zrobić za pomocą energooszcz...

Żarówka energooszczędna

josom w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 772
Witam co sądzicie o takie żarówce 11W w 12 litrowym akwarium z małym heńkiem? http://images02.olx.pl/ui/2/48/61/34024761_1.jpg

Patent na dodatkowe świetlówki

Jointela w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3613
Witam chciałem się podzielić z wami moim (możliwe że nie tylko ja wpadłem na taki pomysł ale pokaże dla tych osób co go nie znają) sposobem na dodanie dodatkowej świetlówki do belki lub tez nawet pod ...

żarówka energooszczędna a rośliny

Szacho w Oświetlenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 3607
Zaczynam robić akwa z dużą ilością roślin (moje wymarzone :D) tylko mam za słabą świetlówkę myślałem żeby kupić 40w ale boję się że mama będzie nie zadowolona co do rachunków za prąd :? . Mój tata wpa...

Dziwna energooszczędna.

Tomson w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1213
Witam. Chce dołożyć do mojego akwarium swietlówke 18 W. W tym celu zakupiłem żarówke 24W Osram. Jutro przyjdzie paczka ze świetlówką i oprawkami. Dziś chciałem zobaczyć jak się sprawy z żarówką mają ...

Żarówka Energooszczędna do Dławika

celac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 864
Mam pytanie jakiej wielkości (WAT) powinna być żarówka aby odpalić Świetlówkę 15w ?

Statystyki

Ten temat przegląda 816 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 816 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.