Tabletki CO2 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tabletki CO2

Liczba wyświetleń: 1488·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

20 sty 2005, 20:21 Tabletki CO2  (#1)  

http://www.um-um.pl/product_info.php?products_id=4104

w sklepie internetowym są tabletki co2, czy ktoś moze ich używa, co sądzicie o tym ?

Richy

26 sty 2005, 17:30   (#2)  

Dołączam się do pytania. I dodam, że w sklepie sprzedawca (na pytanie o regularność podawania) powiedział, że można te tabletki wrzucać bezpośrednio do akwa np. raz dziennie lub co drugi dzień (wiem oczywiście, że sera ma do tego dyfuzor).

hib1

Dziad Borowy

26 sty 2005, 21:37   (#3)  

Witam,

Jakiś czas temu na temat sklepu um-um, w którym to go krytykowano. Radzę uważnie go prześledzić zanim ktoś zdecyduje się na zakup.

Co do tabletek to na dłuższą metę jest to drogie rozwiązanie IMHO of course.

Dziad Borowy

Dziad Borowy

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

26 sty 2005, 22:55   (#4)  

um-um jest wporządku... Mój kolega robił tam kilka razy zakupy i nigdy nei było żadnych problemów... Co do samych tabletek fajne rozwiązanie... Chyba potestuję je przy małym akwarium :) z samymi roślinami

reves

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Jak zakwasić wode bez CO2 ??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 14919
Witam Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1762
YouTube

Low-tech bez CO2, bez nawozów, bez ogrzewania

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3979
bezco2.jpg In this video I discuss the four most important criteria for success when managing low tech planted aquascapes. 1. Substrate: Aquasoils are the best option and superior to other substra...

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1558
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Nawożenie HT z Co2

Dejv33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 9770
Witam, zakładam akwarium 120L HT. Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2 Akwarium - 80x35x50 Podłoże - Platinium Soil Normal Zestaw Co2 Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...

Pytanie o tabletki Neo Tabs Plant

prot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2171
Jest to seria nawozowa mikro i makro. Czy ktoś stosował i jaką ma opinię https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tabs-plant-tabletki-nawozowe-p-33872.html Różnego rodzaju tabletki z ciekawą formułą która n...

Jak szybko rozpuszcza się Co2 z dzwona?

seb_ik w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4582
Dzień dobry wszystkim! Pytanie jest następujące: sprawiłem sobie do małego baniaczka ok. 20l zestaw ISTA BUTLA CO2 Z DYFUZOREM, pytanie dla obytych: jak szybko powinien znikać z dzwonu bąbel z gazem,...

Czy ktoś zna skład CO2 w płynie?

smugga w Nawożenie · Odpowiedzi: 104 · Wyświetlenia: 55286
Witam, czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek forumowiczów zna i mógłby podać "przepis szwagra" na ten modny ostatnio specyfik jakim jest węgiel w płynie ? Spodziewam się, że tak jak w przypadku in...

Tetra CO2 Plus

mmagik123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 17146
Witam, Dzisiaj na stronie sklepu natrafiłem na CO2 w płynie. https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tetra-plus-250ml-p-20913.html?osCsid=6df84e45f95e8 A teraz pytanie do was : Jak się sprawdza w waszych...

Nawozenie bez co2

coku w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1974
Witam , chce sie wziąć w końcu lepiej za akwarium i szukam odpowiedzi od osób , które miały nie jedno akwarium , żeby mieć pewność. Chce zamówić sole i sam nawozic bez testow, metoda EI, tylko bez co2...

Statystyki

Ten temat przegląda 356 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 356 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.