Redakcja RA - informacje o nowościach i aktualizacjach strony
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Nowa funkcja: wgrywanie zdjęć bezpośrednio z telefonu 📱 Miło mi poinformować o nowej funkcjonalności na forum - wgrywaniu zdjęć i załączników bezpośrednio z telefonu. Smartfony towarzyszą nam dziś na co dzień i skutecznie zastąpiły aparat - każdy z nas nosi go po prostu w kieszeni. Z forum jednak najwygodniej korzysta się na dużym ekranie, gdy przy kawie lub herbacie zasiadamy przed komputerem do akwarystycznych dyskusji i przeglądania galerii. Dotychczas, aby dodać do posta zdjęcia zrobione telefonem, trzeba było korzystać z mobilnej wersji forum albo najpierw zgrywać zdjęcia na komputer. Teraz, dzięki funkcji „Dodaj zdjęcia telefonem", jest to znacznie prostsze. Wystarczy zeskanować smartfonem kod QR wyświetlony na ekranie, aby zrobić nowe zdjęcie lub przesłać fotografie z galerii telefonu prosto do pola załączników w edytorze posta. Mam nadzieję, że nowa funkcjonalność przypadnie Wam do gustu. Zapraszam do testowania! :)
- Załączniki
-
-
- Klikamy DODAJ ZDJECIA TELEFONEM
-
-
- Wyświetla się okno z kodem QR który zczytujemy aparatem w telefonie
-
-
- Robimy zdjęcie lub wybieramy już istniejące w galerii telefonu
-
-
- Zdjęcie pojawia się jako wybrane, dodajemy je do posta
-
-
- Na komputerze zdjęcie od razu wskoczy jako nowy załącznik do posta
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Miło mi poinformować iż na głównej forum pojawił się nowy moduł wyświetlający najnowsze akwaria z działu naszych zbiorników: oraz moduł popularnych tematów z forum, który wyświetla się również w każdym dziale z listą popularnych wątków z konkretnego działu. Ułatwi to powrót do ciekawych dyskusji i przekieruje początkujących na interesujące wątki. Miłego korzystania 
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Nowość na liście wątków w dziale. Gdy na komputerze najedziecie myszką na miniaturkę przed nazwą tematu - wyświetli się podgląd zdjęcia w wątku. I duża ważna zmiana - udało się baaardzo przyspieszyć Serwis i Forum  Miłego korzystania 
- Załączniki
-
-
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jakoś się przyzwyczaję do zmian. Ważne żeby zachować funkcjonalność i łatwość obsługi, że się tak wyrażę 😜
Na telefonie, nie wiem jak to działa na pc, byłoby fajnie gdyby wchodząc w nieprzeczytane posty /tematy cały kafelek był linkiem (zaznaczyłem w załączniku) a nie tylko mały jego fragment. Łatwiej tak "stukać" palcem🤪 W tej chwili trzeba użyć "skocz do postu"
- Załączniki
-
-
-

woronov
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Colchester
woronov napisał(a):Na telefonie, nie wiem jak to działa na pc, byłoby fajnie gdyby wchodząc w nieprzeczytane posty /tematy cały kafelek był linkiem (zaznaczyłem w załączniku) a nie tylko mały jego fragment. Łatwiej tak "stukać" palcem🤪 W tej chwili trzeba użyć "skocz do postu"
Mówisz i masz :)
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Zaktualizowany moduł szybkiej odpowiedzi z opcją dodawania załączników (w wersji tradycyjnej i importu ze smartfona)
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Dzięki. 👍 Ale... Cała sekcja jest teraz linkiem ale nie mogę otworzyć go w tle. Więc przy kilku tematach muszę wchodzić i wracać do menu, wybierać kolejny i tak powtarzać. Byłoby super gdyby była możliwość otworzenia menu tak jak jest to w wypadku przycisku "skocz do postu". Patrz załącznik.
Dodatkowo nie działa funkcja "oznacz jako przeczytane"
Dzięki za szybką reakcję.
- Załączniki
-
-
-
-
-

woronov
●
Wow 👍 Dzięki. Widzę że wszystko teraz działa.
-

woronov
●
Dziękuję za informację zwrotną. Jeszcze oznaczanie jako przeczytanych musimy poobserwować przez najbliższe dni.
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Powiązane tematy
Cześć wszystkim. Właśnie obejrzałem nowy film z jednego z ulubionych kanałów tego forum :)
Tamas mówi dziwne rzeczy na temat KH, PH i mineralizacji.
Jest bzdurą, że rośliny topią się przy niskim ph...
Po co powstał ten dział?
Dział powstał jako odpowiedź na oczekiwania forumowiczów, którzy chcieli omawiać wyniki konkursu ADA i prezentowane akwaria w jednym wydzielonym miejscu z łatwym dostępem do...
Odpaliłem stronę i w oczy rzucił mi się taki oto wynalazek:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/filtry-zewnetrzne/filtry-zewn-150l/kruger-meier-fluxion-elite-1200-1000l/h-filtr-zewnetrzny-lam...
Witam ,ostatnio kupiłem nową roślinkę ..schismatoglottis prietoi ,nawet nie wiem czy ma polską nazwę ,można ją odszukać bez problemu w internecie ( zdjęcia )..,przypomina z wyglądu skrzyżowanie anubia...
Witam. mam pytanie. Kupilem Aqua Rebell Eisenvolldunger (Mikro Basic), na stronie producenta napisane jest że 10 ml/100l wody podniesie steżenie K - 0,06 mg/l, a Mg - 0,40 mg/l, a na polskich stronach...
Witam, pytam bardziej doświadczonych ludzi w temacie czy takie babki kopia, jak z trawnikami np: Monte Carlo, czy nie wyrywa ich?
Czy nadaje się do akwarium roślinnego?
Co powinienem wiedzieć o niej j...
Witam
Chciałbym się podzielić informacjami o filtrze kubełkowym tzw. chinczyku
HW-602b
Pojemność wkładów 2l
Oryginalne wkłady : 3 x gąbka o zmniejszającej sie gradacji + 1x wata filtracyjna
Podawany p...
Witam, co mogło się stać że danio taki spuchnięty z jednej strony????
Zdjęcia słabej jakości ale rybka cały czas w ruchu także ciężko ustrzelić foto. 20180211_140605.jpg 20180211_140411.jpg 20180211_1...
Witam Kolegów i Koleżanki,
Ponieważ nie stać mnie (jeszcze) na profesjonalny zestaw CO2, postanowiłem zrobić bimbrownię. Pozornie proste przedsięwzięcie dostarczyło mi wielu pytań, dlatego zanim przy...
Witam was,
chciałbym zasięgnąć porady od osób które posiadają w/w rybkę w swoich zbiornikach. Czytałem o niej troszkę w internecie, lecz nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, czy można i w jakiej ilo...
|