W sumie to nic ciekawego... Testy, jak testy... Yokuchi samo nic nie produkuje, a klientów (nieświadomych) wabi opakowaniem, nazwą i czcionką udającą japońskie znaczki... Swoją drogą ciekawe, kto to dla nich wyprodukował...?
Hej Kupiłem test na CA/MG oraz FE przed filmem Zenona. Moim zdaniem do testów podwójnych powinni dać po dwa pojemniczki żeby móc robić testy od razu dwa a nie czekać jak się zrobi pomiar CA , żeby potem zrobić test na MG. Zawsze to 10 minut oszczędności czasu, zwłaszcza jak się robi kilka testów i trzeba liczyć się z godziną na same testy. Taki pojemniczek to chyba nie podniósł by ceny testu o dużą sumę.
FoCuS_PL napisał(a):W sumie to nic ciekawego... Testy, jak testy... Yokuchi samo nic nie produkuje, a klientów (nieświadomych) wabi opakowaniem, nazwą i czcionką udającą japońskie znaczki... Swoją drogą ciekawe, kto to dla nich wyprodukował...?
Jacek Pawłowski napisał(a):Hej Kupiłem test na CA/MG oraz FE przed filmem Zenona. Moim zdaniem do testów podwójnych powinni dać po dwa pojemniczki żeby móc robić testy od razu dwa a nie czekać jak się zrobi pomiar CA , żeby potem zrobić test na MG. Zawsze to 10 minut oszczędności czasu, zwłaszcza jak się robi kilka testów i trzeba liczyć się z godziną na same testy. Taki pojemniczek to chyba nie podniósł by ceny testu o dużą sumę.
Piotr Baszucki w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3240
GEN-X-1.jpg
Informacja od producenta:
Gen X to nowatorski nawóz łączący kluczowe makro- i mikroelementy w jednej butelce, który znacząco ułatwia pielęgnację roślin akwariowych. Opracowany na bazie...
mirek5566 w Nawożenie· Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 76980
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Mateo525 w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4613
Cześć wszystkim,
Jako że od dłuższego czasu przymierzam się do założenia akwarium, ale do teraz nie było czasu przyszły mi testy wody, i tak kupiłem jbl kropelki i wyszły następująco:
Gh 15
Kh 20
Ph 7...
Totik w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3641
Ciekawy filmik - o nawożeniu roślin opowiada Adam twórca nawozów GT Aqua.
Wiem że niektórzy na tym forum mają alergię na ten kanał, więc zalecam ostrożność :)
kapa3991 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3017
Cześć,
Miesiąc temu po dłuższej przerwie założyłem swoją mała kostkę na podłożu Yokuchi.
W akwarium rosną rotale, bucki, mchy, anubiasy, microsorium, trochę salvini na tafli wody, lobelia, cryptocory...
roslinyakwariowe.pl w Nawożenie· Odpowiedzi: 73 · Wyświetlenia: 56976
yokuchi-2.jpg
Na polskim rynku pojawiła się nowa marka z produktami dedykowanymi do akwarystyki roślinnej. Znajdziemy wśrod nich podłoże aktywne, substat, nawozy oraz mineralizatory RO...
Czytaj w...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 425 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej