Interesuje mnie zakup tej rośliny. Czy ona ma jakieś swoje specyficzne wymagania? U mnie ma być posadzona w akwarium roślinnym LOW-TECH. Oświetlenie 0,5W/l (Sylvania Grolux). Na co zwracać uwagę przy uprawie tej rośliny. Podłoże ziemia ogrodowa z gliną 2cm, drobny piasek 4cm.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie tej roślinki. Jak ją posadzić? Jest to roślina cebulowa, cebulka ma być cała zakopana w podłożu lub tylko połowa cebulki?
https://roslinyakwariowe.pl/baza/cri ... mistratum/ Tu masz więcej informacji o kryni.
U mnie w zbiorniku,cała cebulka jest w podłożu(wystaje tylko troszeczkę),chociaż spotkałem się z opiniami,że lepiej,aby cebulka była zakopana tylko do połowy.
Jak na razie mam ją zbyt krótki okres czasu,aby stwierdzić,że coś z nią jest nie tak z powodu złego posadzenia.
ccs1.jpeg
Crinum calamistratum to roślina pochodzaca z Zachodniej Afryki. Jest bardzo wdzięczną w uprawie rośliną cebulową o charakterystycznych długich, karbowanych i wąskich liściach. Liście mogą ...
thai1.jpeg
Crinum thaianum pochodzi z Tajladnii (Azja), charakteryzuje się długimi wstęgowanymi liśmi, które mogą osiągać długość 60-200cm. Roślina jest bardzo mało wymagająca poza faktem...
Czyta...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/12592/crinum-news.jpg
Mamy na sprzedaż ogromną Crinum calamistratum z kilkudziesięcioma liścmi o długości 70cm gotową do posadzenia w a...
Anonim 23494 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2669
Witam, mam pytanie odnośnie rośliny, jak w temacie. Dostałam małą sadzonkę krynii (ok 10 cm), która była odczepiona od rośliny matecznej, ogromnej, zdrowej i pięknie wybarwionej. Roślinka jest u mnie ...
Piopio21 w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1198
Mam pytanie czym zasilić cebulę K.rzemieniolistnej jakich pałeczek użyć do podłorza?
Pięknie rosła ale musiałem ją przesadzić i końcówki liści zaczęły żółknąć.
Mam nadzieję że się odrodzi i będzie o...
kumar w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1156
Hej, nie dawno zamówiłem Krynie rzemieniolistną na allegro. Roślnka była w opłakanym stanie, miała 3-4 listki, prawie wszystkie połamane, lekko nadgnite. Tylko jedenok 15 cm długości listek nadawał si...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 712 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej