W przypadku microsorium najczęściej chodzi o niedobór/blokadę potasu. Chociaż moim zdaniem w tej sytuacji nie tylko. Zacząłbym jednak od zweryfikowania wskazanego pierwiastka.
Mam problem jak na zdjęciu. Znienacka zaczęły robić się dziury w liściach jak na załączonym zdjęciu. Suplementuje nawozami Blue-Line: Carbo raz dziennie jedno naciśnięcie, Makro i Micro dwa-trzy razy ...
Cześć
Mam następujący problem. Na liściach nadwódki pojawiają się dziury. Głównie na najstarszych liściach oraz tych w średnim wieku. Akwarium ma 1,5 roku, jest na ziemii ogrodowej. Woda ro + mineral...
Witam i zwracam się z pytaniem do bardziej obeznanych kolegów odnośnie problemu z dziurami na liściach.
Powiedzcie czy problem jest spowodowany
A- brakiem jakiś składników mikro makro
B-naturalnym ro...
tydzień temu zrobiłam start akwarium dla bojownika. Posadziłam w nim moczarke kanadyjską żabienice oraz trawe i jakąś nieokreśloną roślinke. Po tym czasie na roślinkach zaczęły się robić brązowe plamy...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin.
Ponad 15 000 produktĂłw dostÄpnych wysyĹkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiÄ zuje rezerwacja).