Świeża dostawa Roślin z wysyłką w 24h     ZOBACZ KATALOG

Lista działów » Sprzęt, technika i akcesoria » Filtracja i ogrzewanie

Brzęczenie głowicy filtra Eheim 2228

Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.

Czy ktoś rozbierał głowicę filtra Eheim 2228. Próbuję rozwikłać problem brzęczenia głowicy. Nie sądzę, że problemem jest wirnik lub ośka. Tu jest wszystko OK.
Inny problem jaki zauważyłem to głowica od góry (wystający płaski walec) jest mocno ciepły. Czy też tak macie?

GP
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

Powiązane tematy
  • Wybór filtra do akwarium 160l

Witam Szykuje się do zmiany akwarium na 160 l i nie wiem jaki filtr wybrać . Rozważam AQUELA ULTRAMAX 1000. Czy jednak przy tym litrażu skupić się na 1500? A może inna marka ?W akwarium 45 litrów pos...

Wyświetlenia: 664 | Odpowiedzi: 4 czytaj więcej...

• Eheim 12

Panowie drodzy. Zafundowałem sobie kubełek (Eheim 1200 XLT). Pompa jest faktycznie cicha, ale problem polega na tym, że przycisk od pompki wibruje i dotyka obudowy. Efekt akustyczny jest bezlitosny....

Wyświetlenia: 1042 | Odpowiedzi: 5 czytaj więcej...

• Rozbudowa filtra RO INVITAL ADVANCED

Witam, Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Invital RO ADVANCED Wszystko jest ok,ale niestety ze względu na dużą ilość krzemianów w wodzie wodociągowej ich nie eliminuje. Według testów JBL woda z akw...

Wyświetlenia: 2603 | Odpowiedzi: 26 czytaj więcej...

• Wybór wlotów i wylotów do filtra.

Witam, jestem nowy na forum. Chciałem prosić o małą pomoc i opinie na temat wlotów i wylotów do akwarium. Najistotniejsze informacje: zbiornik o rozmiarze 80x40x40 = 128l (grubość szkła 8mm) + filtr A...

Wyświetlenia: 437 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Eheim 2213++ buczy :(

Cześć. Zwracam się do was o pomoc i radę w następującej sytuacji. Nigdy nie miałem filtra kubełkowego i jakieś 2 lata temu postanowiłem sobie go kupić. Wybór padł na Eheim 2213, w wersji z zaworami i ...

Wyświetlenia: 1800 | Odpowiedzi: 11 czytaj więcej...

• Dozownik nawozów Aqua NOVA NMDP-3 + przyłącze do filtra zewn

Cześć. Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób: - dozownik nawozów - wężyk dozujący - zaworek...

Wyświetlenia: 654 | Odpowiedzi: 3 czytaj więcej...

• Zabezpieczenie filtra kubełkowego nieużywanego

Dzień dobry, Planuje zlikwidować w akwarium filtr fluval 207. Będzie stać dłuższy czas nieużywany. W jaki sposób zabezpieczyć go na ten czas może kilku lat? Czym posmarować uszczelki aby nie sparcia...

Wyświetlenia: 1205 | Odpowiedzi: 12 czytaj więcej...

• Średnice węży Eheim 2011

Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...

Wyświetlenia: 1549 | Odpowiedzi: 8 czytaj więcej...

• Media filtracyjne eheim substrat pro

Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody. Dzieki

Wyświetlenia: 407 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Szklane rurki Invital Lilly pipes i Eheim 2271

Witam Posiadam filtr Eheim 2271 z serii Professional 4+ 250 .Nie podobała mi się kolorystyka oryginalnych węży i rurek doprowadzających i odprowadzających wode do filtra. Kupiłem więc w sklepie Invit...

Wyświetlenia: 844 | Odpowiedzi: 5 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian rośliin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 131 gości

Copyright © 2001-2024 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.