Świeża dostawa Roślin z wysyłką w 24h     ZOBACZ KATALOG

Lista działów » Sprzęt, technika i akcesoria » Filtracja i ogrzewanie

Aquael HYPERMAX - nowy filtr zewnętrzny

Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.

Czyli wynika z tego, że jak chcemy prefiltr, to nie ma nic lepszego niż dodatkowy prefiltr przed kubełkiem i wtedy jest najpewniej.

BATERIA
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Poznań

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ewentualnie oase biomaster. Tam jest fajny Prefiltr, ale za to ma inne bolączki, o których się słyszy (zapowietrzanie, głośność). Generalnie to nie ogarniam tego tematu. Mamy 2024 r. i kilkadziesiąt lat rozwoju filtrów kubełkowych za sobą. Ludzie turystycznie latają w kosmos, a branża akwarystyczna nie może wypuścić plastikowego pojemnika napędzanego prądem, który spełniałby przecież nie jakieś wygórowane wymagania. Bo albo głośny, albo się zapowietrza, albo mało miejsca na media, albo pompa za słaba, albo cieknie, albo lewe obiegi, albo prefiltr przepuszcza, albo nie ma prefiltra w ogóle... TRA-GE-DIA i żenada...

Wychodzi na to, że najbardziej zadowolony byłem że swojej własnej konstrukcji. Czyli wielki kubeł od eheima 2080 napędzany pompą wifi jebao 6000 i prefiltrem z korpusa narurowego. Było to cichutkie, z wielką mocą, w pełni sterowane z aplikacji (przepływy dzień/noc, feed pause). Prefiltr niczego nie przepuszczał i do tego była możliwość przepłukania filtra bez otwierania przez spuszczenie wody zamontowanym na dnie kubła zaworem. Ale nie, mnie podkusiło zmienić na hypermaxa bo taki bajerancki... Sprzedaję go w pizdu i wracam do swojego filtra 😁

apper
Zainteresowany tematem

Powiązane tematy
  • Filtr do 240 l

Witam,szukam dobrego filtra zewnętrznego do akwarium 240 l. Skłaniam się ku filtrom eheim. Kilka lat temu miałem akwarium 350 l z filtrem eheim 4+ 600 z pompą 1250l/h, szczerze mówiąc po czasie przep...

Wyświetlenia: 925 | Odpowiedzi: 4 czytaj więcej...

• Filtr Aquael Ultramax 1500

Witam wszystkich Mam filtr Aquael Ultramax 1500 od pół roku w akwarium. Ciężko jest mi go odpowietrzyć i pracuje głośno. Czasami spędzam 40 minut żeby go odpowietrzyć a on po jakimś czasie zaczyna pr...

Wyświetlenia: 1116 | Odpowiedzi: 10 czytaj więcej...

• 2 x FILTR RO - słaba wydajność (?)

Cześć. Posiadam filtr RO jak na zdjęciu poniżej: filtr RO.jpg Woda zasilana przez metalowy wężyk przepływa przez 4 prefiltry, następnie cienkim wężykiem wpada do pompy, z której zasila pierwszy ...

Wyświetlenia: 798 | Odpowiedzi: 3 czytaj więcej...

• Mega energooszczędny filtr jaki

Witam jaki byście polecieli mega energooszczędne filtr do akwarium 60 litrowego . Z góry dziękuję .Pozdrawiam 🙂

Wyświetlenia: 382 | Odpowiedzi: 7 czytaj więcej...

• (Film J.angielski) Ten filtr to Tetra - Marineland

Hej Taka ciekawostka związana z filtrami firm Tetra i Marineland. Filtr Marineland różni się chyba tylko końcówką wylewki wody do akwarium i kolorem. https://www.youtube.com/watch?v=ktzDuSyJrO0&t= ...

Wyświetlenia: 148 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Ankieta: jakiej firmy filtr posiadamy w naszych akwariach

Na forum bardzo często padają pytania jakiej firmy filtry są godne polecenia. Pomóżmy początkującym oddając głos w ankiecie nt. marek posiadanych przez nas filtrów. Ponieważ wielu z nas posiada wię...

Wyświetlenia: 35732 | Odpowiedzi: 66 czytaj więcej...

• Filtr zewnętrzny do akwarium max 30 litrow

Cześć wszystkim, obecnie posiadam małą kostkę 20x20x20, ale przymierzam się powoli na coś troszkę większego od 21 l do max 30 litrów. Proszę o doradzenie jakiegoś porządnego filtra zewnętrznego, któr...

Wyświetlenia: 2658 | Odpowiedzi: 28 czytaj więcej...

• Filtr Aquael FZN PRO 700 i pytania

Witam Posiadam akwarium 112 litrów i chciałbym kupić do niego filtr kaskadowy. Zastanawiam się nad Aquael FZN Pro 700 oraz nad 1000. Mam takie pytanie. Skłaniam się ku 700 tylko zastanawiam się jak t...

Wyświetlenia: 483 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Czy filtr HBL 801 wystarczy do zbiornika o długości 60cm?

Witam, posiadam zbiornik o wymiarach 60x40x40 (cm) i planuję zakup filtra sunsun HBL 801, ale czytałem w internecie artykuły, że HBL 801 to za mało do zbiornika 60 cm. Czy ktoś kto używał może mi dor...

Wyświetlenia: 552 | Odpowiedzi: 1 czytaj więcej...

• Filtr zewnętrzny z elektroniczna regulacja przepływu...

Witam miłośników podwodnych światów. Potrzebuję porady. Jako, że czasem tak w życiu bywa, że trzeba zrezygnować z sypialni na rzecz pokoju dziecięcego i zacząć sypiać w pokoju stołowym gdzie to stoi m...

Wyświetlenia: 965 | Odpowiedzi: 7 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian rośliin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 145 gości

Copyright © 2001-2024 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.