Microsorum minor to roślina bardzo wytrzymała i łatwa w pielęgnacji, przez co jest idealnym wyborem dla początkujących oraz tych, którzy poszukują mało wymagających roślin do swojego akwarium. Link do sklepu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/micro ... -6548.html
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-
Piotr Baszucki
●
- roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
microsorum-musifolium-crocodyllus.jpg
Nie związane bezpośrednio z akwarystyką, ale może kogoś zainteresuje z uwagi na nazwę rodzajową :)
Microsorum 'Crocodyllus' – paproć krokodyla
Microsorum m...
Wyświetlenia: 630 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
Microsorum coral :)
Wyświetlenia: 694 | Odpowiedzi: 0
czytaj więcej...
-
Dzień dobry
W akwarium posiadam kilka roślin, które nie są ukorzenione w podłożu, jak Anubias Barterii, H Tripartita, mech Pilo, Microsorum Orange.
Rośliny, które posiadają korzenie w substracie ro...
Wyświetlenia: 1351 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
microsorum-trident.jpg
Microsorum trident to przepiękna odmiana Microsorum pteropus o charakterystycznie powycinanych, najczęściej "trójpalczastych" liściach. Jest łatwa w uprawie i wykor...
Wyświetlenia: 18370 | Odpowiedzi: 3
czytaj więcej...
-
Witajcie,
mam problem z Microsorum Pteropus. Robią mi się na nim brązowe plamki, ale nie są to te plamki od zarodników, tylko po prostu jest to w blaszce liściowej. Liście robią się u mnie żółte i po...
Wyświetlenia: 1640 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
Wiadomo - można żyłką do korzenia i za pomocą przyssawki do szyby, ale czy można też mocować przy pomocy niewielkiej ilości silikonu? Konkretnie juwel conexo, który "łapie" pod wodą. Chcę pr...
Wyświetlenia: 1941 | Odpowiedzi: 6
czytaj więcej...
-
Witam
Nurzaniec śrubowy jak wyrośnie ponad poziom wody kładzie się na niej.
Czy podobnie dzieje się z microsorum? Chciałbym umieścić microsorum w moim akwarium na tylnym planie
a akwarium ma ok. 20 ...
Wyświetlenia: 1688 | Odpowiedzi: 4
czytaj więcej...
-
pter-1.jpg
Microsorum pteropus to azjatycka paproć wodna. Dorasta do 15-30cm. Sadzimy ją zaszczepiając na powierzchni kamieni i korzeni, gdzie tworzy...
Czytaj więcej »
Wyświetlenia: 23392 | Odpowiedzi: 5
czytaj więcej...
-
Hej
Mam pytania :
Czy Żabienica Amazoniska dobrze by rósł a w akwarium 54l (dług.60 , szer.30 , wys. 30 ) i na samych kulkach gliniano-torfowych .
Czy Microsorium thin leaf dobrze by rosł w awkarium...
Wyświetlenia: 958 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
win-info2.jpeg Microsorum pteropus "Windeløv" jest opatentowaną odmianą nazwaną po jej odkrywcy: Holderze Windeløv - założycielu firmy Tropica. Dzięki gęsto powycinanym blaszkom liściowym o...
Wyświetlenia: 15470 | Odpowiedzi: 1
czytaj więcej...
|
|