Ok, dzięki wielkie. Spróbuję i dam Wam znać za jakiś czas jak to wygląda.
-
marian9669
●
- Zainteresowany tematem
- Miasto: Bydgoszcz
-
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
Wyświetlenia: 881 | Odpowiedzi: 9
czytaj więcej...
-
Dzień dobry potrzebuje pomocy wyszło mi takie o to gówno zbiornik ponad miesiąc 5-6 tyg 250 l, CO2 , światło start akwarium 6h teraz koło 10h, podmiany wody raz w tygodniu różnie od 65l do 120 ostat...
Wyświetlenia: 2254 | Odpowiedzi: 13
czytaj więcej...
-
Od ok dwóch miesięcy nie mogę ustabilizować kwestii zielonych glonów w zbiorniku. Nie mam na szczęście żadnej plagi, ale zielenice upierdliwie pojawiają się i ustępują, chociaż z grubsza nic nie zmien...
Wyświetlenia: 4193 | Odpowiedzi: 11
czytaj więcej...
-
Cześć!
Potrzebuję Waszej pomocy, ponieważ samodzielnie nie potrafię znaleźć przyczyny (albo przyczyn) pojawienia się dużej ilości nitek w moim akwarium.
Poniżej kilka informacji:
Akwarium: 40x25x3...
Wyświetlenia: 5427 | Odpowiedzi: 13
czytaj więcej...
-
Cześć, mam problem z nitkami w akwarium. Prowadzę walkę już od dłuższego czasu i idzie ku lepszemu z większości roślin pousuwałem nitki mechanicznie pod kranem i na nich nitek nie ma. Gorzej jest z tr...
Wyświetlenia: 5798 | Odpowiedzi: 13
czytaj więcej...
-
Witam.
Posiadam 2,5 miesięczne akwarium 112l na podłożu aktywnym Platinum Soil, z wodą 100% RO.
Parametry wody to :
NO3 =10
PO4=0,5
K=20
Ca=25
Mg=9
pH=Ok.6
GH=7
KH=0,5
CO2 z wyłączaniem na noc, św...
Wyświetlenia: 9973 | Odpowiedzi: 51
czytaj więcej...
-
Witam,myslalem,ze tu nie trafie,ze sobie dam rade ale potrzebuje pomocy.
Tak jak w temacie dopadlo mnie to cholerstwo jakis czas temu, z tym,ze krasnorost od dwoch tygodni, wczesniej nie mialem z nim...
Wyświetlenia: 14497 | Odpowiedzi: 17
czytaj więcej...
-
Już od długiego czasu nie mogę sobie poradzić z tworzącymi się dlugimi nitkowatymi glonami. Tworzą się szczególnie na mchach. Mam ryby i krewetki zwalczające glony plus zwalczam je mechanicznie. Z inn...
Wyświetlenia: 2864 | Odpowiedzi: 3
czytaj więcej...
-
Panowie jak to zwalczyć?
18l
Ph7
Gg 10
Kh 6
Po4 <0,25
NO3 było 0 po dniach po odpaleniu co2 zacząłem dawkowac KNO3
13W
Glony pojawiają się punktowo, szczególnie mech christmas Moss. Innych brak...
Wyświetlenia: 6451 | Odpowiedzi: 23
czytaj więcej...
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie, w ostatnim czasie mam problem z krótkimi nitkami w akwarium i proszę o pomoc w tej sprawie.
Akwarium OPTIWhite 120x50x50 300l (netto ok. 250)
Podłoże piasek kwarc...
Wyświetlenia: 6199 | Odpowiedzi: 20
czytaj więcej...
|
|