Dzień dobry zastanawiam się nad kupieniem samiczki bojownika do akwarium ogólnego a którym są skalary molinezje neony i kirysy na różnych forach widziałam różne opinie.
podstawowym problemem jest obecna obsada . Skalary molinezje i neony innesa (jeśli to innesa) wymagają innych warunków. Jeśłi Tobie nie przeszkadzają skalary z molinezjami to i bojownik tam ujdzie
Ja mam w Optiset 200 miszmasz, są skalary i bojownik, którego przygarnąłem bo ktoś chciał się pozbyć. Moim zdaniem by ryby w takiej multikulti wymagają dobrze zarośniętego zbiornika, wtedy może nie jest idealnie lecz życie płynie im spokojnie.
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
Postanowiłem postawić zbiornik na nawozach VImi. Naturalne czy krajobrazowe na dziko jak widać [emoji3]
Vimi Reminamin
Vimi all in One
Vimi all in Red
Akwarium nie jest jakieś super także zrozumie...
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
Witam współhobbystów!
Planuję założyć zbiornik dla bojownika "dzikiego typu", to jest betta mahachaiensis, ewentualnie betta smaragdina czy betta imbellis. W lokalnych sklepach znajduję jed...
Czesc wszystkim, zakupilem komplet juwel rio 125 i chce tam stworzyc cos ala iwagumi przy uzyciu trawnika monte carlo i do tego jakies najmniej wymagajace rosliny z racji ze nie mam pojecia o akwaryst...
Poradźcie mi co to za glon i jak sie go pozbyć akwa ma 3 miesiące.
Akwarium 90x40x50 -180 l
Lampa uf-eheim 9w obecnie włączona 24/h
Filtr eheim 5e 600T wi-fi ustawiny na połowę wydajności obecnie gą...
Mam problem z bojownikiem, wczoraj zauważyłam że ma takie sklejone płetwy, parę dni wcześniej było wszystko okej, miał piękne długie i kolorowe, co mam zrobić? Czy to choroba Fin rot?
Witam. Wystartowalem akwa, dwa tygodnie było pięknie wszystko, teraz ostatnie 5 dni jest z dnia na dzień coraz gorzej, za niedługo rośliny mi poumieraja 😕
Co mam zrobić 😕
Filtr aqua nova ncf 600 ...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunkĂłw i odmian roĹliin.
Ponad 15 000 produktĂłw dostÄpnych wysyĹkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiÄ zuje rezerwacja).