Lista działów » Forum ogólne

Bojownik w akwa ogólnym?

Dyskusje ogólnotematyczne nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.. Omówienie akwarystycznej sceny Youtube.

09 sty 2025, 21:23 Bojownik w akwa ogólnym?  (#1)  

Dzień dobry zastanawiam się nad kupieniem samiczki bojownika do akwarium ogólnego a którym są skalary molinezje neony i kirysy na różnych forach widziałam różne opinie.

Lejla
Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 sty 2025, 21:49 Re: Bojownik w akwa ogólnym?  (#2)  

podstawowym problemem jest obecna obsada . Skalary molinezje i neony innesa (jeśli to innesa) wymagają innych warunków. Jeśłi Tobie nie przeszkadzają skalary z molinezjami to i bojownik tam ujdzie

Hultaj
Zaawansowany użytkownik

11 sty 2025, 07:52   (#3)  

Ja mam w Optiset 200 miszmasz, są skalary i bojownik, którego przygarnąłem bo ktoś chciał się pozbyć. Moim zdaniem by ryby w takiej multikulti wymagają dobrze zarośniętego zbiornika, wtedy może nie jest idealnie lecz życie płynie im spokojnie.

Badman
Aktywny użytkownik

Miasto: Góra

Powiązane tematy
  • Koszt zużycia prądu - akwa 240l

Witam chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...

Wyświetlenia: 8393 | Odpowiedzi: 8 czytaj więcej...

• Akwarium na nawozie ogólnym Vimi

Postanowiłem postawić zbiornik na nawozach VImi. Naturalne czy krajobrazowe na dziko jak widać [emoji3] Vimi Reminamin Vimi all in One Vimi all in Red Akwarium nie jest jakieś super także zrozumie...

Wyświetlenia: 5416 | Odpowiedzi: 27 czytaj więcej...

• Odmulanie zarsonietego dna akwa...

witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Wyświetlenia: 41594 | Odpowiedzi: 61 czytaj więcej...

• Zielenice / krótkie nitki i parametry w akwa

Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...

Wyświetlenia: 2150 | Odpowiedzi: 9 czytaj więcej...

• Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium. https://www.youtube.com/watch?v=oSXlJVVuIAE

Wyświetlenia: 649 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Bojownik dzikiego typu - skąd?

Witam współhobbystów! Planuję założyć zbiornik dla bojownika "dzikiego typu", to jest betta mahachaiensis, ewentualnie betta smaragdina czy betta imbellis. W lokalnych sklepach znajduję jed...

Wyświetlenia: 892 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Nowe akwa LT dla Laika

Czesc wszystkim, zakupilem komplet juwel rio 125 i chce tam stworzyc cos ala iwagumi przy uzyciu trawnika monte carlo i do tego jakies najmniej wymagajace rosliny z racji ze nie mam pojecia o akwaryst...

Wyświetlenia: 813 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Glon w akwa

Poradźcie mi co to za glon i jak sie go pozbyć akwa ma 3 miesiące. Akwarium 90x40x50 -180 l Lampa uf-eheim 9w obecnie włączona 24/h Filtr eheim 5e 600T wi-fi ustawiny na połowę wydajności obecnie gą...

Wyświetlenia: 1029 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Chory bojownik

Mam problem z bojownikiem, wczoraj zauważyłam że ma takie sklejone płetwy, parę dni wcześniej było wszystko okej, miał piękne długie i kolorowe, co mam zrobić? Czy to choroba Fin rot?

Wyświetlenia: 3646 | Odpowiedzi: 6 czytaj więcej...

• 3 tydzień akwa okrzemki mnie chcą zjeść

Witam. Wystartowalem akwa, dwa tygodnie było pięknie wszystko, teraz ostatnie 5 dni jest z dnia na dzień coraz gorzej, za niedługo rośliny mi poumieraja 😕 Co mam zrobić 😕 Filtr aqua nova ncf 600 ...

Wyświetlenia: 5503 | Odpowiedzi: 20 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian rośliin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: Elmlody, Jacek Pawłowski, Tomczas73 i 174 gości

Copyright © 2001-2025 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.