Lista działów » Forum ogólne

Wskazówki dotyczące aquascapingu i hodowli ryb od Eheim

Dyskusje ogólnotematyczne nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.. Omówienie akwarystycznej sceny Youtube.

Eheim również zaczyna rozbudowę swojego kanału.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda/Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Powiązane tematy
  • zapowietrzanie eheim 2215

Hej Panowie! Pytanie taktyczne: Skąd w/w filtr może brać powietrze? Uszczelka pod głowicą jest nowa. Zawory podwójne? Może zaserwować jakieś inne? Te Eheimowskie nie są "erste klasse" ;) ...

Wyświetlenia: 669 | Odpowiedzi: 3 czytaj więcej...

• Eheim professionel 5e 600T pytania

Witam Czy to możliwe że oryginalny zasilacz jak pada albo zaczyna padać może obniżać wydajność filtra ? Pytam bo od jakiegoś czasu zauważyłem że w ustawieniu "na max wydajność 100%) raz filtr p...

Wyświetlenia: 178 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Choroby ryb - identyfikacja i leczenie

W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.

Wyświetlenia: 276068 | Odpowiedzi: 522 czytaj więcej...

• Galerie ryb - kompilacje

https://www.youtube.com/watch?v=S-3j8noHliU Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego 10 najładniejszych odmian gupików. Wbrew pozorom te popularne ryby są wdzięcznym materiałem do hodowli a re...

Wyświetlenia: 37558 | Odpowiedzi: 9 czytaj więcej...

• Brzęczenie głowicy filtra Eheim 2228

Czy ktoś rozbierał głowicę filtra Eheim 2228. Próbuję rozwikłać problem brzęczenia głowicy. Nie sądzę, że problemem jest wirnik lub ośka. Tu jest wszystko OK. Inny problem jaki zauważyłem to głowica o...

Wyświetlenia: 646 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Eheim 12

Panowie drodzy. Zafundowałem sobie kubełek (Eheim 1200 XLT). Pompa jest faktycznie cicha, ale problem polega na tym, że przycisk od pompki wibruje i dotyka obudowy. Efekt akustyczny jest bezlitosny....

Wyświetlenia: 2076 | Odpowiedzi: 5 czytaj więcej...

• Eheim 2213++ buczy :(

Cześć. Zwracam się do was o pomoc i radę w następującej sytuacji. Nigdy nie miałem filtra kubełkowego i jakieś 2 lata temu postanowiłem sobie go kupić. Wybór padł na Eheim 2213, w wersji z zaworami i ...

Wyświetlenia: 2551 | Odpowiedzi: 11 czytaj więcej...

• Skuteczna metoda hodowli zielonej wody

Dzień dobry, Macie sprawdzony sposób na wyhodowanie zielonej wody, taki który sprawdza się zawsze lub prawie zawsze?

Wyświetlenia: 1285 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Reakcja ryb na czosnek

https://www.youtube.com/watch?v=oIIrwHpbipo&t=

Wyświetlenia: 998 | Odpowiedzi: 4 czytaj więcej...

• Padanie ryb a pokarm liofilizowany

Dzień dobry Wczoraj kupiłem artemie liofilizowaną Sery. Pokarm podałem rybom w dwóch akwariach. Kostki artemii rozdrobniłem w palcach (czystych). Były jednak widoczne większe kawałki, które ryby zjad...

Wyświetlenia: 606 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian rośliin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: Piotr Baszucki i 149 gości

Copyright © 2001-2025 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.