Lista działów » Forum ogólne

Krewety Gabońskie a zbiornik roślinny

Dyskusje ogólnotematyczne nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.. Omówienie akwarystycznej sceny Youtube.

Cześć
Widziałem post na temat krewetek gabońskich , ale nie znalazłem odpowiedzi :lol: . Interesuje mnie zachowanie tego gatunku względem roślin . Czy ktoś w swoim zbiorniku roslinnym posiada te krewetki??? Jak one się zachowują :?: Czy to prawda , że potrafią mocno grzebać w podłożu aktywnym , a nawet wykopywać i niszczyć rośliny? :shock: Czy raczej to spokojna i przyjazna innym mieszkańcom kreweta ? :roll:

mikolaj___21
Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie posiadam ale widziałem zbiornik z roślinami i ta krewetka i wygląd roślin był dobry nawet lodygowców

Mąteusz179
Poznaje temat

Posiadałem i posiadam takową. Mają serdecznie gdzieś rośliny. Co najwyżej mogą wyrwać jakąś z podłoża jeśli nie będą umiały przejść wtedy idzie jak po trupach a łapki ma dosyć duże. Ogólnie to rzadko kiedy je widać bo siedzą schowane. Jeśli już wyjdzie to siedzi na zasysie filtra bo tam jedzenie samo leci do łapania. Bardzo rzadko przychodzi jak tabletkę wrzucę. Przez ostatni miesiąc jej w ogóle nie widziałem aż zauważyłem jak siedzi na rurce filtra.

TenOdTego
Stały bywalec

ja mam zarosnięte dno prawie całe roslina hydrocotyle więc tak szybko się nie schowa , ale mam też didiplisa , który jest dość delikatny i nie chciałbym , żeby go uszkodziły

mikolaj___21
Początkujący

Powiązane tematy
  • Pęknięty zbiornik - przestroga

Cześć wszystkim, 38 dni temu założyłem akwarium w stylu nature - powrót do akwarystyki roślinnej po 15 latach, marzenie o zbiorniku na produktach ADA. Dzisiaj najwidoczniej źle założyłem osłony oświ...

Wyświetlenia: 826 | Odpowiedzi: 5 czytaj więcej...

• Świeży zbiornik i czy już podmiana wody?

Witam Mam świeżo co założony po restarcie zbiornik. Dzisiaj ma on dokładnie tydzień. Mam pytanie. Czy powinienem albo bardziej czy moge już podmienić 25% wody czy poczekać aż całkowicie dojrzeje? Nie...

Wyświetlenia: 1881 | Odpowiedzi: 11 czytaj więcej...

• Monte Carlo - nowy zbiornik

Witam serdecznie 16.09 po wieloletniej przerwie wystartowałem z nowym zbiornikiem. Baniak od Growisa 75l - bez nawożenia CO2. W zbiorniku: bacopa Carolina i monte carlo. Cykl azotowy dopiero w trakci...

Wyświetlenia: 1211 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Zbiornik dla raczka CPO

https://www.youtube.com/watch?v=D7HMVQL1uBU Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.

Wyświetlenia: 940 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Nowy zbiornik - co zrobić, żeby wszystko naprawić...

Witam wszystkich serdecznie Dzisiaj dołączyłem... Zanim napiszę o moich problemach z góry dziękuję za każdą pomoc. Do tej pory miałem mniejsze zbiorniki na podłożu aktywnym i jak na powrót po ponad 20...

Wyświetlenia: 19973 | Odpowiedzi: 142 czytaj więcej...

• Zbiornik George'a farmera w Green Aqua

https://www.youtube.com/watch?v=2CLhpNYUnkk Zbiornik George'a farmera w Green Aqua założony na roślinach duńskiej plantacji Tropica. Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatyczne...

Wyświetlenia: 994 | Odpowiedzi: 1 czytaj więcej...

• Jaki zbiornik do lampy 100 cm?

Trafia w moje ręce lampa długości katalogowo 102 cm o bardzo dużej mocy LED ( 114 wat, ale regulowane co 3-4% mocy ) i dużym PAR, co powoduje objawy akwariozy ;-). Obecnie mam mniejsze akwarium odkryt...

Wyświetlenia: 3349 | Odpowiedzi: 4 czytaj więcej...

• Zbiornik otwarty 792L z częścią nadwodną

Mój nowy projekt to zbiornik otwarty, dzięki któremu chce poprawić warunki wilgotnościowe w domu (mam bardzo suche powietrze). Akwarium posiada wzmocnienia wzdłużne i trzy poprzeczne, co bardzo obniża...

Wyświetlenia: 12177 | Odpowiedzi: 22 czytaj więcej...

• Świeży zbiornik

Witam, ponad miesiąc temu założyłem akwarium 40x40x45h. Jest to moja pierwsza próba akwarium z roślinami (wcześniej posiadałem większe, biotopowe zbiorniki, gdzie rośliny nie odgrywały znaczącej roli)...

Wyświetlenia: 2241 | Odpowiedzi: 1 czytaj więcej...

• Zbiornik 72 L

Witam, zakładam zbiornik jak w temacie a , że dopiero rozpoczynam przygodę z akwarystyka prosiłbym o parę porad. Wybrałem podłoże żwirek kwarcowy, pod do chce dać kulki gliniano-torfowe. Roślinki będą...

Wyświetlenia: 3826 | Odpowiedzi: 9 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian rośliin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: andrzej620, wojtacho i 164 gości

Copyright © 2001-2024 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.