Lista działów » Forum ogólne

Odpisz ktoś w końcu może co?

Dyskusje ogólnotematyczne nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.. Omówienie akwarystycznej sceny Youtube.

Bosbry wieczór / dzień dobry mam 140l wody i 10 tetr ostatnio jedna złapała jakiegoś wirusa czy coś takiego raczej to nicien ale nie wiem z odbytu wystaje jej coś długiego białego ma też guzy przed pletwa z tyłu proszę o pomoc

grzesio michał samczyk
Początkujący

Powiązane tematy
  • ULTRAMAX 1500 czy ULTRA 1400 czy może beczka 25l

Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...

Wyświetlenia: 2553 | Odpowiedzi: 15 czytaj więcej...

• Nawożenie Vimo solo , ktoś stosuje ?

Witam. Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...

Wyświetlenia: 2565 | Odpowiedzi: 19 czytaj więcej...

• Neo media soft czy ktoś używa ?

Cześć, zastanawiałem się nad możliwościami Neo Media Soft. Czy ktoś używa tego produktu i jest w stanie go zrecenzować? Osobiście mam około 2 litrów wersji Pure w jednym kubełku i, jeśli chodzi o biol...

Wyświetlenia: 384 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

• Żółw nie może nurkować

Witam Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l. Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może. Nie wiem czy to wina akwariu...

Wyświetlenia: 1202 | Odpowiedzi: 1 czytaj więcej...

• Czy czarna lawa może w akwarium rdzewieć?

Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po ...

Wyświetlenia: 803 | Odpowiedzi: 3 czytaj więcej...

• Butla CO2 czy może stać powyżej akwarium

Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?

Wyświetlenia: 1169 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Co może dolegać skalarowi

Witam od długiego czasu próbuje zwalczyć chorobę mojego skalara jak na dołaczonych zdj ale nie skutecznie próbowałem już go leczyć w mniejszym akwarium podając Zoolek Bactocaps C oraz protosolem i nie...

Wyświetlenia: 968 | Odpowiedzi: 2 czytaj więcej...

• Czy Szczupieńczyk złoty może być z guppikami?

Witam, Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....

Wyświetlenia: 1477 | Odpowiedzi: 9 czytaj więcej...

• Niskie PH, co może byc przyczyną?

Witam, Posiadam akwarium 72l które ma ponad 5 tyg. Obsada to 4 gupiki i jeden glonojad. Wpuszczone po zakończeniu cyklu azotowego. Karmione minimalnie. Testy kropelkowe: Kh 3 Gh 12 No2 0 No3 10 Akw...

Wyświetlenia: 1093 | Odpowiedzi: 8 czytaj więcej...

• Co może pływać z dyskowcami?

Podpowiecie mi jakie gatunki mogą pływać z paletkami? Ja jakoś myślałem żeby zrobic tak:3xpaletki 4 do 5 skalarów 25 neonów czerwonych czy to dobry pomysł?

Wyświetlenia: 6393 | Odpowiedzi: 17 czytaj więcej...

Baza wiedzy akwarystycznej

Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5

Użytkownicy przeglądający ten dział: Arczi, kuba120000 i 162 gości

Copyright © 2001-2025 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.