Masz konto na Forum?     Kupuj taniej o 3% z kodem rabatowym: forumra     
Jesteś tutaj: Serwis Forum Technika CO2


Reduktor Qpneumatic - opinie.



Nawożenie dwutlenkiem węgla. Dobór zestawu i sposobu rozpuszczania gazu. Pomiar CO. + nowy temat

04 cze 2014, 10:03 Reduktor Qpneumatic - opinie.  (#1)  

Witam.
Planuję zakupić pierwszy zestaw CO2 do mojego akwarium (63 l.). Od ręki mogę kupić nowy reduktor firmy Qpneumatic z wbudowanym zaworkiem precyzyjnym, taki jak na zdjęciu poniżej:
Obrazek

Jednak po przeczytaniu kilku wątków, zdania co do firmy jak i tego konkretnie reduktora są podzielone.
Czy Waszym zdaniem lepiej kupić reduktor z dwoma manometrami (jaki polecacie ?) i do tego zaworek firmy camozzi ? Czy w/w reduktor Qpneumatic ?

Z góry dzięki za pomoc.

Avatar użytkownika

danielevsky
Stały bywalec
 
Posty: 421
Dołączył: 06 maja 2014, 09:16
Miasto: Głogów

Lepiej kupić reduktor z dwoma zegarami:
http://sklep.roslinyakwariowe.pl/redukt ... -9835.html

i ten zaworek:
http://sklep.roslinyakwariowe.pl/zawore ... 15600.html

Porządne gwinty, dokładna regulacja bez plastików i elementów podatnych na niszczenie.


Avatar użytkownika

roslinyakwariowe.pl
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 3904
Dołączył: 27 mar 2011, 19:54
Miasto: Kraków

dobry zaworek precyzyjny to naprawdę podstawa...zwłaszcza w małym zbiorniku...osobiście używam camozzi i jestem zadowolony...



Dadario
Stały bywalec
 
Posty: 330
Dołączył: 27 lut 2014, 20:44

Polecam również reduktor z 2 zegarami oraz zaworek Camozzi. Raz ustawisz przepływ i masz pewność, że będzie trzymał.

Pozdro

Avatar użytkownika

Bartek1984
Stały bywalec
 
Posty: 344
Dołączył: 05 lip 2008, 12:43
Miasto: Gostyń

Mam ten reduktor- po 2 latach używania jeden zegar nie działa a drugi wskazuje minimum nawet na pełnej butli.



krzychfoto
Początkujący
 
Posty: 3
Dołączył: 09 gru 2013, 22:06

Camozzi to marka i jakość, polecam, używam 5 lat i wsio gra.



Usunięto użytkownika 31012
 

Czy zakup camozzi na aledrogo ;) to dobry pomysł, czy macie lepsze i pewniejsze zródło?

Avatar użytkownika

danielevsky
Stały bywalec
 
Posty: 421
Dołączył: 06 maja 2014, 09:16
Miasto: Głogów

Camozzi to camozzi - jakość sama w sobie, nie ważne gdzie kupisz... i tak nie będziesz musiał reklamować :)

Avatar użytkownika

Yabby
Znający temat
 
Posty: 1021
Dołączył: 10 lut 2013, 16:06
Miasto: Poznań








Powiązane tematy


Recenzje

Ładowanie...

Baza wiedzy akwarystycznej


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

 

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5



Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 92 gości

Sklep akwarystyczny - produkty ADA (Aqua Deign Amano)
Copyright © 2001-2021 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.