W dniach 19-30 lipca pracownicy firmy przebywają na urlopie.

Promocja na czas urlopu: -10% na wszystko! Realizacja po 30.07

Wpisz w koszyku kod rabatowy: urlop10

Jesteś tutaj: Serwis Forum Ogólne Forum ogólne


Komputer MACRO PH T2, nie działa...



Dyskusje ogólnooakwarystyczne oraz posty nie pasujące do innych działów. + nowy temat
Witam wszystkich! Czyvktokolwiek z Was posiada komputer MACRO PH T2? Działa Wam ten złom? Od zakupu mam same problemy z tym wynalazkiem. Tydzień działa i raptem nie odłącza gazu, po czym po kilku dniach znowu działa i tak w kółko... Reklamacja nic nie dała, bo wymienili mi sondę i niby naprawione... Oczywiście nie działa. Poradzicie coś? Czy wyrzucić to coś...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Hej,
ja posiadam takowe urządzenie u siebie.U mnie był problem z włączeniem się.Po powrocie z naprawy gwarancyjnej działa jak należy.Złego słowa absolutnie powiedzieć nie mogę.Działa do dziś.
Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Sebastian1977 napisał(a):Hej,

Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.


Lub koszt wysylek przekroczy nowy markowy.



waldimaszewski
Poznaje temat
 
Posty: 62
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

Nie koniecznie.Trzeba doczytać bo w przypadku wielokrotności wizyt sprzętu w serwisie należy się wymiana na nowy.Ale to trzeba się zorientować.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Stara metoda naprawcza tzn. nerwowe dotknięcie z impetem komputera spowodowało, że zaczął działać... Widocznie coś nie łączy... Badziew chyba mi się trafił, odeślę jak tylko mi się ponownie zatnie 😠 Dzięki za opinie 👍



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Chyba trafił ci się wadliwy egzęplarz ja swojego używam od ponad pół roku i zero problemów.

Avatar użytkownika

piter134
Stały bywalec
 
Posty: 398
Dołączył: 03 sie 2014, 17:58
Miasto: Warszawa

M4rcin napisał(a):Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...

U mnie było w ten sposób ,że zakupiłem go jeszcze przed startem akwarium.Nie sprawdziłem go.Po dwóch miesiącach kiedy chciałem go uruchomić okazało się że nie działa.
W serwisie wymienili jakąś płytkę(tak było w opisie)i działa bez zarzutu do dziś.Będzie to już około 4 tygodnie jak się nie mylę.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Dzięki Panowie za odzew 👍 Narazie działa, więc nawet nie dotykam 😂 Może już będzie ok... Pozdrawiam!



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Nie bedzie OK padnie w najmniej oczekiwanym momencie tak jest zawsze.



waldimaszewski
Poznaje temat
 
Posty: 62
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28







Powiązane tematy
  • Mech- nie rośnie

    Witam Wszystkich, Jestem nowa osoba na forum, możliwe ze odgrzewam już temat itd. śle chciałbym uzyskać pare konkretnych odpowiedzi lub ewentualnie ktoś bardziej doświadczony i oczytany mógłby mnie n...

    Wyświetlenia: 1938 | Odpowiedzi: 6 czytaj więcej...

  • Myślę że wszystko ok, a rośliny nie rosną

    Akwarium 240l.Woda ze strumyka górskiego z lasu GH7, KH2, NO3 20,PO4 2, PH 6.6, podłoże żwirek 2-6mm,zmieszany z lawą wulkaniczną, kulki GT JBL, oświetlenie t8 2x30w philips daylight 865+ hailea tropi...

    Wyświetlenia: 793 | Odpowiedzi: 0 czytaj więcej...

  • Problem z roślinami- nie rosną.

    Cześć. Dawno nie gościłem na żadnym forum, raczej tylko zaglądałem w poszukiwaniu informacji. Mam jednak problem z roślinami w akwarium, którego nie potrafię rozwiązać. Akwarium Juwel RIO 125 Dwa mod...

    Wyświetlenia: 1204 | Odpowiedzi: 8 czytaj więcej...

  • Co jest nie tak?

    Witam potrzebuję pomocy odnośnie roślin. Roślina na korzeniu ma czarne liście i dziury. Inna też kiepsko wygląda, a te czerwone ze zdjęcia mają małe liście. Tydzień po podmianie 30l wody pojawiają glo...

    Wyświetlenia: 1133 | Odpowiedzi: 12 czytaj więcej...

  • Rośliny nie rosną. Analiza parametrów wody

    Cześć Akwarium ma 1,5 roku. Podstawowe dane to: pojemność 63l, oświetlenie 1x T8 15w i pasek led z allegro na diodach 5630. Aktualnie zmieniłem świetlówkę na moduł led aquael retrofit 10w plant. Podł...

    Wyświetlenia: 4128 | Odpowiedzi: 61 czytaj więcej...



Recenzje

Ładowanie...

Baza wiedzy akwarystycznej


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

 

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin. Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5



Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 83 gości

Copyright © 2001-2021 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.