Witam Pracuję w Norwegii i podczas ostatniej wycieczki znalazłem bardzo ładny korzeń. Wyciągnąłem go ze słodkiej wody z kamienistym dnem. Na brzegu rosły brzozy i jakieś drzewa iglaste (prawdopodobnie jakaś odmiana sosny). Czy ktoś z Was ma wiedzę co to za gatunek bo z tego co wiem iglaste nie bardzo nadają się po samym gotowaniu do akwarium. Drewno nie jest spróchniałe i praktycznie nie ma już na nim kory. Czy mogę go użyć w akwarium?
Jest to mój pierwszy aquascape i zbiornik HT po 2 latach od postawienia. Trochę :shock: już przerósł i czeka go restart. Dlatego zanim to uczynię chciałem się podzielić tym co udało mi się nauczyć o ...
Witam chce sie zapytac jak nawozic akwarium z ca 83 ppm zeby to roslo. Wiem ze chodza akwarium z taka woda bez ro. Chce dowiedziec sie wszystkiego co bedzie potrzebne aby to dobrze chulalo.... na razi...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Stoję przed wyborem akwarium chciałem ci z VIV (wiadomo jakość) i zbiornik ma mieć 120 szerokości ale dostępne są tylko wysokości 45 i 60 i zastanawiam się co wziąć. Czy te 60 cm wysokości to nie za d...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin.
Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).